Rukometašice Srbije nadigrale Dansku

Agencije
Rukometašice Srbije nadigrale Dansku

Rukometašice Srbije u meču trećeg kola grupe A savladale su Dansku (30:25) i tako izborile plasman u drugu fazu takmičenja, gdje prenose dva boda.

Nakon nešto nesigurnijeg starta, Radojević, Stojiljković i Krpež-Šlezak su napravile seriju od 3:0, Srbija je povela sa 5:2, da bi se nakon toga igralo gol za gol.

Slađana Pop-Lazić je imala dobru seriju sredinom prvog poluvremena, a nakon njenog trećeg gola bilo je prvi put pet golova razlike, 17:12.

Ključni period igre je početak drugog poluvremena. Srbija je zahvaljujući fantastičnoj Andrei Lekić, povela sa 22:14, bila veoma blizu druge pobjede u okviru Grupe A Evropskog prvenstva.

Opuštanje se desilo na deset minuta do kraja, Sandra Toft je odlično branila i bila ključ u smanjenju rezultata, pisalo je na osam minuta do kraja 21:26. Sve je prekinula Jelena Stojiljković, pocijepala je mrežu, potom su dobro odbranile napad Dankinja i tako su bile nadomak pobjede.

Ovom pobjedom reprezentacija Srbije je stigla do četvrtog boda u grupi, ali samo dva prenosi u narednu fazu, isto koliko i Švedska i Danska, ali se nalaziu najboljoj poziciji od ove tri reprezentacije zbog gol-razlike.

Katarina Krpež-Šlezak je imala osam golova koliko i Andrea Lekić, Stoiljković i Lavko su postigle po 4.

Reprezentacija Srbije će u narednoj fazi igrati protiv Rusije, Crne Gore i Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana