Роналдо преломио, напушта Реал Мадрид

B92
Роналдо преломио, напушта Реал Мадрид

Званично најбољи фудбалер свијета Португалац Кристијано Роналдо донио је неповратну одлуку да напусти Реал Мадрид, преноси дневник из његове домовине Рекорд.

Како се наводи, разлог за такав потез Роналдо је пронашао јер предсједник Реала Флорентино Перез није испунио обећање и наградио га за успјехе, па сматра да није добио признање од клуба.

Претходно, шпански медији објавили су да Роналдо захтијева плату од чак 75 милиона евра годишње и шестогодишњи уговор, односно да заврши каријеру у Мадриду у 40. години.

То значи да би имао за 30 милиона евра већа примања и постао убједљиво најплаћенији фудбалер планете, испред Барселониног Лионела Месија који зарађује 50 милиона.

Роналдо је одмах по освајању треће узастопне Лиге шампиона изјавио да му је "било лијепо у Реалу" и тако привукао пажњу Пари Сен Жермена и Манчестер Јунајтеда.

Сличан притисак на управу клуба Роналдо је и раније правио, када је пријетио одласком, а на крају остао уз испуњењене захтјеве.

Најбољи фудбалер свијета у Мадрид је дошао 2009. године за рекордних 90 милиона евра. Одиграо је 438 мечева за Реал, постигао је 450 голова, освојио је четири Лиге шампиона и двије ЛаЛиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана