Роналдо одвео Јуве у четвртфинале

B92
Роналдо одвео Јуве у четвртфинале

Фудбалери Јувентуса пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона након невјероватне побједе од 3:0 над Атлетико Мадридом.

Фудбалери Јувентуса пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона након невјероватне побједе од 3:0 над Атлетико Мадридом.

У другој утакмици вечери Манчестер Сити је демолирао Шалке са 7:0.

Јувентус - Атлетико

Након 2:0 у првом мечу, мало је ко вјеровао да Јувентус може да се пласира у четвртфинале и избаци Атлетико Мадрид. Али онда је у уторак навече на сцену ступио сјајни Кристијано Роналдо који је хет-триком свој клуб одвео у наредну рунду најелитнијег клупског такмичења у фудбалу.

Изабраници Масимилијана Алегрија одиграли су фантастичан меч и заслужено су се пласирали у четвртфинале, док је са друге стране Атлетико далеко од нивоа из прве утакмице, па се слободно може рећи и да није заслужио пролаз.

Апсолутни херој Јувентуса био је Кристијано Роналдо који је стријелац био у 27, 48. и 86. минуту, односно постигао је осми хет-трик у Лиги шампиона.

Португалац је два пута главом савладао Облака, док је трећи постигао са бијеле тачке.

Јувентус је од старта меча доминирао и током свих деведесет минута држали су један те исти ритам. Роналдо је још једном показао класу и са три гола пресудио Мадриђанина.

Сити - Шалке

И док је Шалке након пораза од 3:2 у првом мечу имао какве-такве шансе за изненађење, “грађани” нису ни мало простора дали том сценарију. Напунили су мрежу гостију до врха и елиминисали их из Лиге шампиона.

Била је то још једна нестварно добра партија изабраника Пепа Гвардиоле који су показали сву снагу у првих 45 минута када су пребринули све бриге око пласмана међу осам најбољих у елитном такмичењу. Уједно био је то и рекордан тријумф “грађана” на њиховом терену у европским мечевима, свакако нешто што ће се дуго памтити.

У првих пола сата Сити је имао посјед, али свега једну прилику, да би у распону од 35. до 42. минута услиједила права канонада и све је брзо било ријешено.

Прво је у 33. минуту досуђен пенал за “грађане”. Џефри Брума је оборио у дуелу за лопту Бернарда Силву, судија Клемон Турпан је показао на 11 метара, а Агуеро је био сигуран извођач – 1:0.

Само три минута касније, Рахим Стерлинг је примио лопту на десној страни, ушетао се до корнер линије, проиграо Агуера који је кроз ноге Ралфа Фармана послао лопту у мрежу Шалкеа. Погледао је судија ВАР снимак, чекало се више од два минута на потврду гола, али све је било чисто и то је било 2:0.

У 42. минуту, Лирој Сане је добио лопту у казненом простору Шалкеа, искоса са лијеве стране шутирао је са десетак метара, оштро и прецизно и мрежа гостију се поново затресла.

Тиме је сав посао био завршен, остало је било само да “одраде” друго полувријеме.

Ипак, није домаћин ни у другом полувремену желио да стане са нападима. Тако је у 56. минуту на пас Санеа, Рахим Стерлинг постигао гол за 4:0. 

Само који минут прије тога поништен је гол Санеа, опет је ВАР био у фокусу, али могуће је да је направљена грешка. Свеједно, није то мијењало ништа на терену, јер је Сити одавно обезбиједио велику предност.

У 71. минуту, у стрелце се уписао и Бернардо Силва, крунисао је добру акцију “грађана” ударцем са десетак метара и тако је било јасно да ће Нијемци доживјети праву катастрофу.

Све је било још горе по њих када је на асистенцију Санеа, тинејџер Фил Фоден постигао свој први гол у евро мечевима. Заобишао је Фармана и погодио са пет метара за огромних 6:0.

Али шта рећи, када је Сити у 85. минуту успио још једном, седми пут да савлада проттивничког голмана. На додавање Бернарда Силве, Жезус је прецизним ударцем са ивице казненог простора погодио доњи лијеви угао за коначних 7:0. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана