Ривер након драме, продужетака и преокрета до титуле Копа Либертадорес

B92
Ривер након драме, продужетака и преокрета до титуле Копа Либертадорес

Фудбалери Ривер Плејта побиједили су у драматичном и историјском финалу највећег ривала Боку Јуниорс и освојили титулу Копа Либертадорес.

Ривер је на стадиону “Сантјаго Бернабеу” у Мадриду послије преокрета и продужетака славио резултатом 3:1.

Први сусрет на “Бомбоњери” завршен је неријешено 2:2, да би послије већ познатих догађаја са каменовањем аутобуса, одлагањем реванша и пребацивањем у пријестоницу Шпаније, регуларни дио завршен 1:1.

Вођство гостима донио је Дарио Бенедето крајем првог полувремена, средином наставка изједначио је Лукас Прато и отишло се у продужетке, гдје је у хероја Ривера израстао Хуан Кинтеро.

Колумбијац је у 109. минуту спектакуларним ударцем донио предност Риверу, а онда у надокнади времена избацио лопту и асистирао Гонсалу Мартинесу који је оверио вјероватно и највећу побједу у историји клуба.

“Бијело-црвени” из Буенос Ајреса тако су дошли до четвртог трофеја шампиона Јужне Америке, али сигурно највреднију јер је побијеђен вјечити ривал, али и спријечен да постане најуспјешнији клуб у такмичењу.

Бока је шест пута дизала трофеј Копа Либертадорес (1977, 1978, 2000, 2001, 2003 и 2007) и да је вечерас тријумфовала, изједначила би се са Индепедијентеом, седмоструким шампионом Јужне Америке који је своје титуле освајао током шездесетих и седамдесетих година прошлог вијека.

Ривер и Бока су до сада одиграли 248 међусобних утакмица, а тим са “Бомбоњере” је успјешнији са 88 тријумфа. Ривер је 82. пут славио, а 78 пута је меч завршен без побједника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана