Реми у Амстердаму, Барса први пут у историји славила на Олд Трафорду

B92
Реми у Амстердаму, Барса први пут у историји славила на Олд Трафорду

Фудбалери Ајакса и Јувентуса ремизирали су са 1:1, док је Барселона минималним резултатом савладала Манчестер Јунајтед у гостима.

Српски фудбалер Душан Тадић одиграо је добар меч, међутим гостујући дефанзивци су га добро чували, некада и преоштро.

Утисак је да су домаћи играчи били бољи противник, стварали су више шанси и били у опаснији по гол, али то се на крају не види на семафору.

“Стара дама” је крајем првог полувремена искористила мали пад у концентрацији и повела. Кансело је сјајно проиграо Кристијана Роналда који је главом савладао Онану.

Био је ово шок за Ајакс, пошто су примили гол у посљедњим тренуцима првог периода игре, међутим колико су психички јаки показало се на старту других 45 минута игре.

Послије само неколико секунди Холанђани су успјели да изједначе. Давид Нерес је узео лопту на неких 50 метара од гола, вукао ју је до казненог гдје је шутирао десном ногом и савладао Шчесног.

Реванш утакмица игра се за шест дана у Торину.

Манчестер Јунајтед - Барселона

Фудбалери Барселоне први пут у историји славили су као гости против Манчестер јунајтеда у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона са 1:0.

Барселона је до побједе дошла у 13. минуту. Лопту је у казненом простору примио Лионел Меси, сјајно је уочио Луиса Суареза на другој стативи, пронашао га, а Уругвајац уз помоћ Шоа којем је уписан аутогол постиже погодак за вођство Блаугране. У први мах судија је свирао офсајд, али уз помоћ ВАР-а донесена је одлука да се није радило о недозвољеној позицији и гости су почели са слављем.

У претходној рунди, Барселона је била боља у двомечу од Лиона, док је Јунајтед, после 0:2 код куће са Пари Сен Жерменом славио у Паризу са 3:1.

Био је ово први судар Јунајтеда и првака Шпаније још од финала Лиге шампиона на “Вемблију” 2011. када је Барселона славила са 3:1, а ово је уједно био и први тријумф првака Шпаније до сада на “Олд Трафорду”.

У тиму Манчестер јунајтеда у вечерашњем сусрету није било репрезентативца Србије Немање Матића који још није спреман за мечеве пошто се опоравља од повреде коју је задобиио прије неколико недјеља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана