Рапсодија Ливерпула, Клоп нокаутирао Гвардиолу

B92
Рапсодија Ливерпула, Клоп нокаутирао Гвардиолу

Екипа Ливерпула декласирала је Манчестер Сити у енглеском дербију у оквиру четвртине финала Лиге шампиона – 3:0 (3:0)!

Гости су били ти који су први напали, а уједно су први и запретили послије продора и покушаја Лироја Санеа из тешке позиције.

Међутим, већ у 12. минуту ситуација на терену драстично се промјенила пошто је невјероватни Мохамед Салах постигао свог седми гол у Лиги шампиона, а већ 38. у сезони, на асистенцију Роберта Фирмина.

Ипак, муњевитом контранападу домаћина претходила је спорна ситуација, а дјелује и минималан офсајд Египћанина, али заставица помоћног арбитра остала је спуштена.

Бразилац се у наставку акције лепо ослободио чувара на уласку у казнени простор и успио да шутира ка голу Едерсона, који брани, али недовољно добро – његов земљак први стиже на обитак, дотура лопту до Салаха, а овај је закуцава у мрежу са петерца.

Рани погодак је екипи Јиргена Клопа само унио додатну сигурност, да би само осам минута касније Алекс Окслејд-Чемберлен дуплирао предност сјајним ударцем са око 25 метара.

Претходно се Џејмс Милнер изборио за лопту и некако успио да га проигра, чиме је стигао до већ седме асистенције у елитном такмичењу, три више од првог пратиоца.

Сити је покушао да одговори, али је одбрана Л'пула лако рјешавала све њихове покушаје, прије него што је Садио Мане у 31. минуту изазвао нови делиријум на крцатом Енфилду.

Поново су ухватили 'Грађане' на 'кривој нози', покушај Фирмина је изблокиран, али је лопта стигла до Салаха који шаље идеалну лопту на другу стативу – одакле Сенегалац главом још једном тјера Едерсона да вади лопту из мреже.

Нису могли гости да се опораве од великог шока до одласка на одмор, да би им домаћи састав у наставку свјесно препустио лопту чекајући шансу из евентуалних контранапада.

Ђозеп Гвардиола је, и поред изузетно неповољног резултата по његов тим, реаговао тек у 57. минуту уводећи Рахима Стерлинга умјесто Илкаја Гиндоана, али ни брзоноги Енглез није могао ништа против готово савршене задње линије Ливерпула.

Наставио је Сити очајнички да напада, углавном покушајима преко крила, да би напокон у 85. минуту затресао мрежу Лориса Каријуса, али је Сане ипак био у малом офсајду.

Њемачки стручњак по седми пут надмудрио је шпанског стратега, више него било који други тренер на свијету, док ће Гвардиола вјероватно дуго памтити ову ноћ на Енфилду у којем његов тим није ниједном шутнуо у оквир гола!

Наравно да не треба заборавити да је апсолутни лидер Премијер лиге у стању да стигне и престигне предност 'Црвених' на Етихаду, док у граду Битлса све може да радује да, по свему судећи, повреда Салаха није теже природе јер се Египћанин, послије изалска са терена у 53. минуту, убрзо нашао на клупи за резерве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана