Преокрет Реала у Минхену за велику предност пред реванш

B92
Преокрет Реала у Минхену за велику предност пред реванш

Фудбалери Реал Мадрида остварили су велику предност у полуфиналу Лиге шампиона, пошто су у првом мечу против Бајерна славили са 2:1 у Минхену.

Баварци су имали предност на свом стадиону, били бољи ривал у 80% сусрета, али је актуелни европски шампион успио да искористи грешке и промашене шансе ривала и стигне до великог преокрета.

Осим неколико стопостотних прилика које нису реализовали пре свих Франк Рибери и Томас Милер, пресудило је велико искуство ове поставе ‘Краљевског клуба’, која је навикла да побијеђује и најјаче екипе, чак и када не игра добро.

Због тога има велику предност пред реванш који је на програму слиједеће недјеље, док ће, уколико жели да се бори за "ушати" трофеј, њемачки првак морати да постигне најмање два гола у Шпанији.

Утакмица на ‘Алијанц арени’ почела је у брзом ритму, али је пресјечена већ у петом минуту када је повреду доживио Арјен Робен. Холанђанин је морао своје мјесто да препусти Тијагу Алкантари, да би послије почетне иницијативе домаћина, Реал преузео контролу над утакмицом.

И баш када је почео да стеже обруч пред голом Улриха, Баварци су стигли до предности – по десној страни су комбиновали Кимих и Милер. Офанзивни везиста избацио је саиграча који је побјегао по десној страни, насамарио голмана Наваса који је очекивао центаршут и гађао право у гол за 1:0.

Тада је кренула велика офанзива Немаца који су пропустили неколико везаних великих прилика, док је у међувремену игру морао да напусти и Џером Боатенг, такође због повреде бутног мишића.

Потпуно је невјероватно било како Франк Рибери, Матс Хумелс и Томас Милер нису успјели да дуплирају вођство, па је казна стигла много брже и суровије него што се очекивало.

У 44. минуту Реал је организовао траљаву акцију – након дуге лопте на десну страну и повратне Данија Карвахала, она је села Марселу на полуволеј који је са 18 метара шаље у доњи десни угао и доноси 1:1 на полувремену.

Други дио игре почео је у истом ритму, Бајерн је поново кренуо у нападе, да би се све распало у 57. минуту послије једног корнера. Рафиња је направио грешку код додавања на неких 40 метара и услиједила је силовита контра. Васкес је лијепо одложио до усамљеног резервисте Асенсија који без проблема погађа мрежу за потпуни преокрет.

Нису могли домаћи да замисле гори сценарио у првом сусрету, посебно не послије онога што се догађало и у других 45 минута. Опет је Бајерн имао неколико прилика, али је ред био да Кејлор Навас израсте у хероја и сачува побједу Реалу.

У другом полуфиналу састају се Ливерпул и Рома, а енглески представник је ближи финалу јер је у првом сусрету славио са 5:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана