Полицијски час прекинуо спектакл, Новак води, наставак у суботу

B92
Полицијски час прекинуо спектакл, Новак води, наставак у суботу

Српски тенисер Новак Ђоковић и Шпанац Рафаел Надал наставиће свој полуфинални меч на Вимблдону у суботу пошто је меч прекинут због “полицијског часа”.

Меч је прекинут у 23 часа по лондонском времену, а наставак се очекује у суботу од 14 часова по времену у Србији.

У тренутку прекида српски играч је повео 2-1 у сетовима, 6:4, 3:6, 7:6 (9) послије драматичне завршнице у тај-брејку трећег сета.

Ђоковић и Надал су били “жртве” првог полуфинала које су играли Кевин Андерсон и Џон Изнер. Њих двојица су на терену провели пуних шест и по сати, због чега су српском играчу и Шпанцу на располагању била три сата да игру до тренутка када она мора да се прекине.

Новак је у првом сету показао агресивност и смиреност и нападао Надалов сервис кад год је добио прилику. Тако се већ први гем у мечу играо на разлику, у петом се Надал провукао без брејка уз мало среће на мрежи, али је Ђоковић успио да направи брејк у седмом гему.

Смеч, невјероватан ритерн и пасинг шот омогућили су Новаку три брејк прилике и “луксуз” да изгуби један поен, прије него што је Надал погодио мрежу и суочавао се са заостатком 3:4.

Српски играч је до краја сета сачувао предност, да би у наредном сету услиједила ревија брејкова на обије стране.

Надал је на 1:1 успио да спасе две брејк шансе, које су оставиле трага на Ђоковићу јер је Рафаел повео 2:1. Попустио је српски играч у наредном гему и на 15:30 несхватљиво послао зицер у аут послије чега је Шпанац направио брејк.

Одмах га је вратио, али и опет изгубио наш играч, па је Надал повео 4:2. Први сервис му је функционисао одлично па Новак није могао ништа више од две нове брејк лопте у гему у ком је његов противник сервирао за 1-1.

Тек у трећем сету је виђена права борба. Обојица су играла “атомски” тенис и ниједан није превише попуштао на својим сервисима. Тако се отишло у тај брејк гдје је виђена невјероватна драма.

Новак је имао 5:3, Надал је освојио три узастопна поена и повео са 6:5. Ђоковић је прву сет лопту анулирао сервисом, а до краја тај-брејка још двије.

На 9:9 Ђоковић стиже дроп-шот који је много пута пролазио Надалу и прави кључни мини-брејк. Након тога осваја поен за 11:9 и драгоцјено вођство 2-1 у сетовима.

Меч је прекинут у тренутку кад су на терену били већ три сата, а своју борбу за финале Ђоковић и Надал настављају у суботу сат времена прије женског финала. У њему играју Серена Вилијамс и Анђелик Кербер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана