Partizan u plej-ofu, a tamo ga čeka Bešiktaš

B92
Partizan u plej-ofu, a tamo ga čeka Bešiktaš

Fudbaleri Partizana pobjedili su Noršelan i u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Partizan – Noršelan 3:2 (3:1).

Izabranici Zorana Mirkovića u prvom duelu u Danskoj slavili su sa 2:1.

Partizan će slijedećeg četvrtka biti domaćin Bešiktašu u plej-ofu za Ligu Evrope, jer su Turci uprkos porazu od 1:2 od LASK-a prošli u narednu rundu, jer su u prvom meču pobjedili sa 1:0.

Zoran Mirković, šef stručnog štaba Partizana, odlučio je da revanš utakmicu sa Noršelanom počne ista ekipa koja je igrala i u Danskoj, ali početak nije bio dobar za crno-bijele. U potpuno mirnom početku utakmice, gosti sui z prve akcije ušli u šansu, koju je Olsen materijalizovao golom već u 9. minutu. I s tim rezultatom Partizan bi išao dalje, ali kikks s početka meča mogao je da se negativno odrazi na psihu ekipe. Na sreću crno-bijelih, Miletić je samo dva minuta kasnije izjednačio na 1:1, iskoristio je centaršut Jankovića i glavom sproveo loptu u mrežu.

Partizanu je tada pao kamen sa srca, počeo je da igra, ekipa je promjenila izgled, a razigrao se Danilo Pantić. On je prvo pripremio priliku Jankoviću da se upiše u strelce za 2:1, a potom se upisao i kao asistent prilikom pogotka mladog Svetozara Markovića. Crno-bijeli su ponovo glavom pogodili mrežu i na poluvrijeme su ispraćeni zasluženim aplauzom od Grobara.

Nije u igri Partizana sve bilo blistavo, pravljene su neke greške u fazi odbrane, Danci su jednom pogodili i stativu, međutim, crno-bijeli su igrali, nešto se dešavalo na terenu, nisu bili anemični. Mnogi su se prisjetili i vremena Ivana Golca, kada je Partizan igrao na gol više, pa kud puklo da puklo.

Tokom utakmice u Humskoj se više se osluškivalo šta se dešava u Lincu, jer je LASK vodio sa 2:0 protiv Bešiktaša, ali su Turci golom u 92. minutu malo pokvarili raspoloženje navijačima, koji bi više voljeli da su Asutrijanci bili protivnik u baražu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana