Партизан у плеј-офу, а тамо га чека Бешикташ

B92
Партизан у плеј-офу, а тамо га чека Бешикташ

Фудбалери Партизана побједили су Норшелан и у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе: Партизан – Норшелан 3:2 (3:1).

Изабраници Зорана Мирковића у првом дуелу у Данској славили су са 2:1.

Партизан ће слиједећег четвртка бити домаћин Бешикташу у плеј-офу за Лигу Европе, јер су Турци упркос поразу од 1:2 од ЛАСК-а прошли у наредну рунду, јер су у првом мечу побједили са 1:0.

Зоран Мирковић, шеф стручног штаба Партизана, одлучио је да реванш утакмицу са Норшеланом почне иста екипа која је играла и у Данској, али почетак није био добар за црно-бијеле. У потпуно мирном почетку утакмице, гости суи з прве акције ушли у шансу, коју је Олсен материјализовао голом већ у 9. минуту. И с тим резултатом Партизан би ишао даље, али киккс с почетка меча могао је да се негативно одрази на психу екипе. На срећу црно-бијелих, Милетић је само два минута касније изједначио на 1:1, искористио је центаршут Јанковића и главом спровео лопту у мрежу.

Партизану је тада пао камен са срца, почео је да игра, екипа је промјенила изглед, а разиграо се Данило Пантић. Он је прво припремио прилику Јанковићу да се упише у стрелце за 2:1, а потом се уписао и као асистент приликом поготка младог Светозара Марковића. Црно-бијели су поново главом погодили мрежу и на полувријеме су испраћени заслуженим аплаузом од Гробара.

Није у игри Партизана све било блиставо, прављене су неке грешке у фази одбране, Данци су једном погодили и стативу, међутим, црно-бијели су играли, нешто се дешавало на терену, нису били анемични. Многи су се присјетили и времена Ивана Голца, када је Партизан играо на гол више, па куд пукло да пукло.

Током утакмице у Хумској се више се ослушкивало шта се дешава у Линцу, јер је ЛАСК водио са 2:0 против Бешикташа, али су Турци голом у 92. минуту мало покварили расположење навијачима, који би више волјели да су Асутријанци били противник у баражу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана