ПСЖ милијарда довољна за утјешне трофеје

Душан Репија
ПСЖ милијарда довољна за утјешне трофеје

Париз - Фудбалери Пари Сен Жермена освојили су Куп Француске побједом над трећелигашем Ербјеом резултатом 2:0 и тако дошли до четвртог трофеја ове сезоне.

За Парижане је то рекордни 12. трофеј у Купу, а до “трипле круне” су дошли пошто су већ обезбиједили титуле у Лиги 1 и Лига купу Француске. Изабраници Унаја Емерија су претходно освојили и Суперкуп Француске. Освојити четири пехара у сезони успјех је вјероватно за сваки клуб на свијету, али не и за “свеце”, који осам сезона покушавају да направе искорак у Европи. Како њихови власници из Катара предвођени Насером ал Келаифијем практично играју популарни “Фудбал менаџер” у реалном свијету, сигурно их не задовољава доминација у земљи европског вицешампиона и желе много више. Од уласка у клуб унијели су скоро 1,1 милијарду евра, али осим трофеја у домаћим такмичењима ништа више им не полази за руком. Жеља је свакако Лига шампиона, која је зачарано такмичење за овај клуб ма колико се власници трудили да обезбиједе максималне предуслове за одлазак до самог краја.

Покушали су са Златаном Ибрахимовићем, Тијагом Силвом, Езекјелом Лавецијем, Единсоном Каванијем, Анхелом ди Маријом, Нејмаром, али епилог је увијек бивао исти, јер даље од четвртфинала нису могли. Са клупе су покушавали Лоран Блан, Карло Анћелоти и још увијек актуелни Унај Емери, који је већ обавијестио јавност да одлази на крају сезоне. Стручњак који је два пута са Севиљом освојио Лигу Европе није успио да направи искорак, па је одлучио да се повуче послије два неуспјешна покушаја.

Ко ће преузети палицу још није познато, а као кандидати се помињу Арсен Венгер и Антонио Конте, али је јасно ко год да дође имаће тежак посао. Карма је понекад много јача од бјесомучног трошења милиона, па и онда када ПСЖ добије Барселону са 4:0 у првом мечу, као што је био случај прошле сезоне. Додуше, тада су прсте умијешали и судије, али без обзира на све, потрошити више од милијарду евра, а не ући бар у финале или полуфинале није насљеђе које ће обрадовати новог тренера. Поготово што власници захтијевају резултат одмах, јер су сигурно прије уласка у клуб рачунали да ће у ово вријеме имати бар један трофеј о којем толико маштају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана