Одбрана сломила, Брејди дотукао Ремсе у Супербоулу за заборав!

B92
Одбрана сломила, Брејди дотукао Ремсе у Супербоулу за заборав!

Њу Ингланд Петриотси победили су Лос Анђелес Ремсе 13:3 у 53. Супербоулу и шести пут у историји постали шампиони, све у посљедњих 17 година.

Петси су до историјске титуле стигли у сезони у којој је пет екипа имало бољи учинак у регуларном дијелу.

Меч у Атланти је био најнеефикаснији Супербоул у историји, у којем смо видјели само један тачдаун и то тек у посљедњем кварталу.

Након 50 минута мучења, за љубитеље нападачког фудбала, током којих су доминирале две импресивне одбране уз катастрофалне наступе највећих офанзивних звијезда, СБ је оправдао очекивања тек у посљедњих десет минута.

У тренуцима када се коначно пробудио QB Ремса Џеред Гоф, једна грешка је скупо коштала тим из Лос Анђелеса, а онда када је било најпотребније на сцену ступа Том Брејди и показао зашто је највећи свих времена.

Жива легенда Петса је упркос најгорем наступу у СБ у каријери одиграо један добар “драјв” и рjешио цио меч за мање од три минута.

Везао је Брејди три сјајна паса у сарадњи са маестралним Џулијусом Еделманом и Робом Гронковским и довео свој тим на два јарда од енд-зоне.

Овај риједак поклон не пропушта Сони Мишел који лако утрчава у енд-зону Ремса и доноси Петриотсима недостижних 10:3 на осам минута прије краја.

Ремси и Гоф крећу у кључни напад, добро комбинује са Куксом, Рејнолдсом и Вудсом и тек други пут на мечу долази у ситуацију да узврати ТД.

Међутим, одбрана Петса прелама меч, прво Гилмор фантастичном реакцијом спречава Кукса да ухвати лопту у енд-зони, а потом пресеца наредни пас Гофа који је лоше реаговао под притиском.

Петси су искусно потрошили преостало вријеме захваљујући одличном трчању Мишела и Буркхеда, па 70 секунди прије краја Стивен Гостковски другим филд-голом ставља тачку на меч.

Петриотси су освојили шести Супербоул у свом 11. финалу, деветом у ери Брејдија и Беличика, а трећи у посљедњих пет година.

Њу Ингланд се тако изједначио са Питсбург Стилерсима по броју титула, али је надмашио ривала по броју побједа у плеј-офу са 37.

У међувремену, Брејди је постао најстарији QB освајач Супербоула, а Беличик најстарији тренер шампион НФЛ.

Брејди је меч завршио са 262 јарде (21/35) без тачдауна уз интерсепшн из првог паса, док је Сони Мишел истрчао 94 јарде и ТД за побједу.

Ипак, кључни играч у игри Петса на овом мечу био је незаустављиви Џулијан Еделман који је “вукао” Њу Ингланд док нијшта није функционисао освојивши 141 јард из 10 хватања.

С друге стране, потпуно је подбацила званично најбоља офанзивна линија сезоне. Џаред Гоф је бацио 229 јарди уз пресудни интерсепшн, док је Тод Гурли истрчао само 35 јарди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана