Новак у борби за прву титулу послије скоро годину дана

B92
Новак у борби за прву титулу послије скоро годину дана

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, савладао је Жеремија Шардија послије два одиграна сета и пласирао се у финале турнира у Квинсу.

Ђоковић је славио са 7:6 (5), 6:4 и бориће се за прву титулу послије скоро годину дана и Истборна 2017. године.

Новак и Жереми су играли веома изједначен меч, а у првом сету нисмо видјели ни једну једину брејк лопту и Србин је остао смиренији и ријешио тај-брејк у своју корист.

Други сет је почео на сличан начин, тенисери су мирно ријешавали сервис гемове у своју корист и Новак је тек у петом гему другог сета дошао до прве брејк прилике, а у наредном сервис гему Шардија и до друге. Међутим, оба пута није био успјешан, па је резултатска клацкалица настављена.

Видјело се тада да је Ђоковић 'ушао' у сервис Шардија, па је у деветом гему друго сета дошао до првих везаних брејк лопти на мечу, од којих је искористио прву и онда мирним сервис гемом дошао до новог финала у својој каријери.

Ђоковићу је ово била 801. прва АТП побједа у животу, а сада ће се у финалу Квинса састати са хрватским тенисером Марином Чилићем, који је послије два тај-брејка био бољи од Ника Кирјоса из Аустралије.

Новак ће се у недјељу борити за своју прву титулу још од 1. јула прошле године, када је у финалу Истборна био бољи од Гаела Монфиса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана