Новак без проблема до другог кола Ролан Гароса

Агенције
Новак без проблема до другог кола Ролан Гароса

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић исавладао је Хуберта Хуркача у првом колу Ролан Гароса са 3-0 у сетовима (6:4, 6:2, 6:2).

Српски тенисери су били изузетно успјешни у понедјељак, Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић су добили дуеле са Американцима са по 3-2, док је нажалост елиминисана Ивана Јоровић.

Новак Ђоковић је Ролан Гарос почео на најбољи начин – побједом. Први сет је био феноменалан по српског тенисера пошто је успио да направи брејк већ у првом гему.

На свом сервису је приказао сјајну игру такође, успио је брзо да поведе са 2:0 и ту предност да одржава током цијелог првог сета који је Ђоковић освојио са 6:4, уз доминантан перформанс у посљедњем гему који му је припао без изгубљеног поена.

Направио је два аса у првом гему другог сета Хуберт Хуркач и успео да дође до 1:0 на исти начин на који је Ђоковић завршио први сет – без изгубљеног поена.

Ђоковић је био сигуран на свом сервису и комбинацијом бекхенда и слајса стигао до изједначења.Већ у наредном гему је стигао брејк, да би без изгубљеног поена на свом сервису Ђоковић стигао до предности од 3:1 и одмах послије тога Новак долази до дуплог брејка.

Хуркач је одговорио створивши три брејк лопте за кратко вријеме, такву предност на Ролан Гаросу не смијете да испустите, па је пољски тенисер успио да врати брејк.

У наредна два гема смо видјели доминацију свјетског броја један, за веома кратко вријеме је успио да присвоји оба и резултатом 6:2 успије да поведе са 2-0 у сетовима. Оно што је било веома лијепо за око јесте ас којим је Новак Ђоковић завршио други сет.

Почетак трећег сета је у много чему личио на почетак првог. Ђоковић је веома брзо дошао до брејка, а затим користи предност на свом сервису и без већих проблема је успео да поведе са 2:0.

Није пољски тенисер желио да се преда, играо је веома храбро и борио се колико је могао, али су те Новакове дуге лопте биле проблематичне за њега. У шестом гему је Хуркач имао предност од 40:15 али му ни то није било довољно да се извуче, пошто је Ђоковић направио нови брејк.

У том посљедњем сету, на свом сервису, Новак је потврдио импресивну представу и без већих проблема савладао Хуберта Хуркача са 6:4, 6:2, 6:2 и пласирао се у друго коло Ролан Гароса, гдје ће се “сударити” са Хенриком Лаксоненом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана