Ноле у Рафиној страни жријеба

Глас Српске
Ноле у Рафиној страни жријеба

Лондон - Жријеб за овогодишње издање трећег гренд слема сезоне није био нимало наклоњен српским тенисерима.

Најбољи српски тенисер и дуго времена свјетски број један, Новак Ђоковић, у првом колу Вимблдона играће против Американца Тениса Сандгрена, док се Душан Лајовић састаје са првим носиоцем и браниоцем титуле Роџером Федерером. Новаков ривал на почетку године направио је изненађење на Аустралијан опену, гдје је стигао до четвртфинала и тренутно је на АТП листи рангиран као 57. играч. Иначе, Новак ће свој први меч одиграти у уторак јер је смјештен у другу половину жријеба и све до евентуалног финала неће моћи да се састане са Федерером. Али, зато се у његовој половини налази Рафаел Надал, који ће у првом колу за противника имати Израелца Дудија Селу, 129. играча на свјетској ранг-листи. Уколико савлада Сандгрена, Ђоковић би се у другом колу састао са бољим из аргентинског двобоја између Орасија Зебаљоса и Гвида Андреозија, а у истом дијелу костура налазе се Доминик Тим, Александер Зверев, Хуан Мартин дел Потро те Рафаел Надал.

Са друге стране, Лајовић је за ривала добио препорођеног Швајцарца, првог носиоца турнира, који је у досадашњих 19 наступа чак осам пута са Вимблдона одлазио као побједник. Истовремено, ако би Лајовић направио сензацију, ишао би на побједника меча Бенџамин Бонзи (Француска) - Лукаш Лацко (Словачка). Србија ће на Вимблдону, након одустајања Виктора Троицког због повреде леђа, имати још два учесника. То су Филип Крајиновић, који се на старту састаје са Николасом Жаријем из Чилеа, те Ласло Ђере који је за ривала добио Италијана Паола Лоренција. Прво коло Вимблдона почиње у понедјељак, 2. јула, а турнир ће бити игран до 15. јула, док наградни фонд износи 46,57 милиона долара, што је за 7,6 одсто више него прошле године. Побједнику у финалу ће припасти чек на 3,08 милиона долара, а пораженом упола мање.

БиХ са два представника

На овогодишњем Вимблдону БиХ ће имати два представника.

Дамир Џумхур ће у првом колу играти против Нијемца Максимилијана Мертерера, тренутно 49. тенисера на свијету, док ће Мирза Башић у првом колу имати веома тежак задатак. Његов противник биће Дијего Шварцман из Аргентине, 14. носилац на турниру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана