Њујоршка публика расплакала Осаку, Серена је тешила

Агенције
Њујоршка публика расплакала Осаку, Серена је тешила

Шампионка УС опена Наоми Осака заплакала је на додјели награда због звиждука са трибина, који су били упућени судији и организаторима.

Њујорчани нису звиждали Осаки, иако су многи то тако протумачили, већ су били незадовољни како се арбитар Карлос Рамос понио према највећој тенисерки свих времена.

Рамос и Серена Вилијамс имали су жесток обрачун у завршници другог сета, пошто је Португалац одузео поен, а потом и гем Американки.

То је веома разљутило Вилијамс, меч је био прекинут на неколико минута, али судија није желио да промјени одлуку и Осака је повела са 5:3. Млада Јапанка касније је освојила турнир, али није знала како да се постави и што је најгоре чинило се као да јој је криво што је освојила, а све због негодовања публике.

Навијачи на трибинама нису се понели фер према Осаки, али и њих треба разумијети јер је Серена домаћа тенисерка и вјероватно највећа свих времена. Вилијамс се на додјели понијела као права шампионка пошто је загрлила Наоми, која је плакала због звиждања.

Серена се потом обратила публици и рекла да Осака ово није заслужила и да јој пруже подршку, што су они и урадили.

Многи осуђују публику, али како би реаговали Швајцарци да се ово десило Федереру у Цириху, или Шпанци у Мадриду за Надала, односно Срби у Београду за Новака?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана