Нејмар доноси највећу зараду

Глас Српске
Нејмар доноси највећу зараду

Амстелвен - Фудбалер Пари Сен Жермена Нејмар да Силва са 229,1 милион евра тренутно је највреднији играч свијета, према процјени КПМГ-а (агенција за финансијско савјетовање).

На основу бројних параметара, попут учинка на терену, година играча, дужине уговора, комерцијалних и других активности, Бразилац се налази испред клупског саиграча Килијана Мбапеа који је процијењен на 215 милиона, док је трећи најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси са 203,3 милиона. Први и трећи играч са ове листе најскупљи су фудбалери свијета свих времена јер су “свеци” за њих платили 222 односно 180 милиона евра Барселони и Монаку, али су његови приходи ван терена и нефудбалских активности скоро у рангу уговора. Бразилац има невјероватних 35 спонзора па није ни чудо што је највреднији играч планете и максимално је уновчио свој таленат и маркетиншки потенцијал па је јасно зашто га најбогатији клубови желе у својим редовима јер се и њима исплате велики улози приликом трансфера док врло брзо почну да остварују приходе.

Четврти на тој листи је Ливерпулов Мохамед Салах (168,3 милиона) што не треба да чуди јер је “фараон” далеко најпопуларнији фудбалер у исламском свијету па због њега муслимани све више гледају фудбал. Послије њега долази Хари Кејн из Тотенхема (151,1 милион) што је такође очекивано јер је тренутно најбољи енглески фудбалер, а самим тим и најпопуларнији спортиста на Острву гдје је “најважанија споредна ствар на свијету” одавно престала бити споредна. У топ 10 затим долазе два Белгијанца Еден Азар (Челзи, 148,2 милиона) и Кевин де Брујне (Манчестер Сити, 129,4 милиона) па два Француза која су прошлог љета постала шампиони свијета Антоан Гризман (Атлетико Мадрид, 125,6 милиона) и Пол Погба (Манчестер јунајтед, 119,3 милиона) док првих десет затвара Бразилац Филипе Кутињо (Барселона, 118,2 милиона). Занимљиво да се звијезда Јувентуса и један од најбољих фудбалера свих времена Кристијано Роналдо налази тек на 12. позицији са процјеном вриједности од 107,3 милиона. Српских фудбалера нема на листи од 50 имена, коју затвара нападач Лајпцига Тимо Вернер са 65 милиона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана