Најбољи меч у 2018. години – Новак у четвртфиналу Рима!

Агенције
Најбољи меч у 2018. години – Новак у четвртфиналу Рима!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одиграо је најбољи меч у 2018. години и пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму.

Ђоковић је у трећој рунди подсјетио на старе дане и савладао Алберта Рамос-Вињоласа из Шпаније, резултатом 6:1, 7:5

Новаку је било потребно нешто мање од 90 минута да заврши посао и послије овог сусрета ће бити веома задовољан јер је све, осим дроп шотова и завршнице, ишло како је замислио.

Добро се кретао, лоптицу ударао веома чисто и ривал, који није играо нимало лоше, није имао много шансе да му парира. У првом сету је искористио прву брејк шансу, а онда серијом дошао до експресних 6:1.

На старту другог дијела је посустао на само неколико поена, да би, када му је Рамос-Вињолас помогао промашајима, брзо направио велики корак и чинило се да ће рутински привести меч крају. То се није десило, претрпео је брејк, али се већ у слиједећем опоравио и показао менталну стабилност.

Сада грешке није било и до шестог тријумфа над Шпанцем у исто толико окршаја дошао је из другог пута.

Он је на мјесту на којем је четири пута тријумфовао у каријери уписао 26 винера и 22 грешака, док је његов противник остао на скору 10-25.

Ђоковић ће се за пласман у полуфинале борити са Јапанцем Кеијем Нишикоријем, који је декласирао Филипа Колшрајбера из Њемачке – 6:1, 6:2. Тај меч биће реприза првог кола Мадрида у којем је успјешнији био српског представник и неће почети прије 16 часова.

Турнир у престоници Италије игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра, а титулу брани Александер Зверев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана