Modrić najbolji fudbaler svijeta

Tanjug
Modrić najbolji fudbaler svijeta

London - Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić dobitnik je nagrade “The Best” koju Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) dodijeljuje najboljem igraču godine.


Modrić, viceprvak svijeta sa Hrvatskom i osvajač Lige šampiona sa Real Madridom, u izboru je pobjedio Portugalca Kristijana Ronalda iz Juventusa i Egipćanina Mohameda Salaha iz Liverpula.

Za najboljeg trenera izabran je selektor svjetskih šampiona Francuza Didije Dešamp, za najboljeg golmana Belgijanac Tibo Kurtoa, koji je ovog ljeta prešao iz Čelsija u Real Madrid, dok je najbolji mladi igrač Kilijan Mbape iz Pari Sen Žermena.

U FIFPro tim godine izabrani su: David De Hea - Dani Alveš, Rafael Varan, Serhio Ramos, Marselo - Ngolo Kante, Luka Modrić, Eden Azar - Lionel Mesi, Kilijan Mbape, Kristijano Ronaldo.

Najbolja fudbalerka svijeta je Brazilka Marta, dok je za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji nagradu dobio Francuz Rejnald Pedros, strateg ženskog tima Liona.

Nagradu “Ferenc Puškaš” za gol godine dobio je Salah, za pogodak u meču Premijer lige protiv Evertona.

Za najbolje navijače izabrani su navijače reprezentacije Perua, dok je nagrada za fer-plej otišla u ruke Nijemca Lenarta Taja, koji je umjesto na utakmici otišao da pomogne čovjeku koji boluje od leukemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana