Миленковић обара Матићев рекорд

Глас Српске
Миленковић обара Матићев рекорд

Манчестер - Дефанзивац Фјорентине Никола Миленковић постаће најскупљи српски фудбалер у историји уколико појача Манчестер јунајтед ове зиме.

Закључење посла више није тако далеко, с обзиром на то да је његов агент већ неколико дана у Манчестеру, гдје договара услове преласка. Одраније је познато да талентованог штопера клуб из Фиренце неће пустити за мање од 50 милиона евра, што је сума којом би Миленковић постао рекордер. Највећи трансфер у историји српског фудбала још увијек држи Немања Матић, којег су, такође “ђаволи”, платили Челзију 44,7 милиона евра. Међутим, како је директор “љубичастих” Панталео Корвино најавио да Миленковића неће пустити за мање од 50 милиона, рекорд није споран уколико се клубови договоре, као и агент са Јунајтедом о личним условима играча.

Миленковић је већ дуже вријеме на листи приоритета Манчестера, јер га је сада већ бивши менаџер Жозе Мурињо означио као лијек за порозну одбрану. Португалац га је дуго пратио, чак долазио у Подгорицу да га гледа уживо у мечу Црне Горе и Србије, па су челници клуба са “Олд Трафорда” и нови менаџер Оле Гунар Солскјер одлучили да крену у акцију, иако је Мурињо у међувремену добио отказ.

Норвежанин ће добити око 70 милиона евра за зимска појачања, тако да ће највећи дио отићи на Миленковића, којег енглески медији упоређују са Немањом Видићем. Популарни Блеки подједнако добро се сналази на мјесту штопера и поред десне аут-линије, те игра врло зрело, иако има само 21 годину, што је показао и на Свјетском првенству, али и ове сезоне у Серији А.

Најскупљи српски играчи

Немања Матић    (Челзи - Манчестер ј.)  44,7 евра

Александар Митровић (Њукасл - Фулам)         30,2

Лазар Марковић (Бенфика - Ливерпул)   25

Немања Матић    (Бенфика - Челзи)         25

Саво Милошевић         (Сарагоса - Парма) 25

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана