Medvedev izbacio Novaka, ništa od srpskog polufinala

B92
Medvedev izbacio Novaka, ništa od srpskog polufinala

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Monte Karla od Rusa Danila Medvedeva.

Medvedev je slavio sa 2:1 u setovima i to 3:6, 6:4, 2:6.

Bio je ovo njihov četvrti susret i prva pobjeda za Rusa kojom se revanširao Đokoviću za poraz u Melburnu na Australijan Openu, kada je broj jedan slavio u četiri seta.

Rus se bolje snašao po vjetru, Novak je pokazao dosta oscilacija u ovom meču i poraz je bio logična posljedica.

Šteta je što je ovom porazom “spriječeno” srpsko polufinale, pa će tako umjesto Novaka, na megdan Dušanu Lajoviću u polufinale otići ruski teniser.

Ipak, bez obzira na poraz, Đoković Monte Karlo napušta sa 95 bodova više u odnosu na početak nedjelje. S obzirom da je ovo bio njegov prvi turnir na šljaci, ne treba previše čitati u ovom porazu, pošto je jasno da mu je cilj da u top formi bude kada je najvažnije, krajem maja na Rolan Garosu.

U početnom setu, Medvedev je odmah krenuo odlučno i načinio je brejk već tada i poveo sa 2:0. Držao je tu prednost bez većih problema, da bi potom u devetom gemu načinio još jedan brejk za osvajanje prvog seta rezultatom 6:3.

U drugom setu, Novak se trgnuo, zaigrao je znatno bolje i sigurnije. Proradili su drop šotovi, koji ga nisu “slušali” u početnom setu, a poslije tačno sat vremena igre stigao je i do prvih brejk lopti koje je iskoristio da povede sa 2:1.

Uspio je Đoković da sačuva svoj servis do kraja seta, deseti gem završio je sa nekoliko as servisa i tako je izjednačio na 1:1 u setovima.

Kada se očekivalo da ćemo vidjeti onog starog Novaka, opet su uslijedile oscilacije u igri. Prvu brejk priliku koja mu se ukazala, Medvedev je iskoristio, bilo je to u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1.

Dobio je ruski teniser i naredna dva gema uz novi brejk, da bi se Novak nakratko probudio, vratio brejk u sedmom gemu, ali je uslijedio novi udarac, treći brejk Medvedeva koji je istovremeno bio i kraj za Novakove nade da će igrati u polufinalu.

U polufinalu, Medvedev će igrati sa Dušanom Lajovićem. Biće im to tek drugi meč u karijeri.

Protekli, na “Kupu kremlja” jesenas, Rus je dobio bez problema sa 6:2, 6:1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana