Магија и нокаут Роналда за полуфинале, велики корак и Бајерна

B92
Магија и нокаут Роналда за полуфинале, велики корак и Бајерна

Фудбалери Реал Мадрида малтене су прошли у полуфинале, док је Бајерн направио велики корак већ у првим утакмицама у Лиги шампиона.

Актуелни шампион је са 3:0 декласирао Јувентус у гостима и, упркос томе што је у питању била реприза прошлогодишњег финала, највише захваљујући маестралном Кристијану Роналду може да размишља о потенцијалном ривалу на жребу.

У Севиљи је домаћин повео, али је гигант из Баварске успио да преокрене и дође до великог тријумфа резултатом 2:1.

‘Краљевски’ клуб није могао да замисли бољи почетак утакмице – већ у трећем минуту Роналдо је постигао осми гол против Јувентуса. Иско се изборио за простор на лијевој страни, заврнуо повратну на петерац, гдје је Португалац побјегао чуварима и поново савладао Буфона.

Од тог тренутка ‘Стара дама’ је преузела лопту, али све до 20. минута није било шанси, када је Кејлор Навас фантастичним рефлексима спасао свој тим. Нешто касније је Тони Крос затресао пречку са 25 метара, да би послије промашаја Кјелинија остало 0:1 на полувремену.

Друго полувријеме није било превише узбудљиво, иако се играло у високом ритму, али се онда догодио 63. минуту и један од најљепших голова у историји такмичења. Послије грешке одбране Јувентуса и дуге акције, лопта је стигла до Данија Карвахала, он је центрирао на петерац, одакле Роналдо хвата нестварне маказице и оставља цио Торино у чуду.

Италијански клуб је био шокиран, два минута касније је Дибала неопрезно стартовао и добио други жути картон, да би у 72. минуту Марсело овјерио тријумф, а вјероватно и пролаз Реала.

У другој утакмици дана Баварци су били велики фаворити, али су тек послије преокрета дошли до побједе од 2:1.

Домаћин је био бољи ривал у првих пола сата, иако је Бајерн прије почетка сусрета важио за великог фаворита. Севиља је била та која је имала контролу, а у 20. минуту се Пабло Сарабија обрукао јер је промашио отворен гол са седам-осам метара.

Ипак, нешто више од десетак минута касније се искупио – одлично се убацио иза леђа одбрани, прихватио лопту са супротне стране и послао је иза Улриха.

‘Рамон Санчес Писхуан’ је експлодирао, али је утихнуо неколико минута касније. Акцију по лијевој страни повео је Родригес, а наставио Рибери. Француз је желио да убаци у казнени простор, лопта је на путу закачила Хесуса Наваса довољно да превари голмана Сорију и заврши у мрежи – 1:1 на полувремену.

Као што је могло да се претпостави, њемачки првак је много офанзивније отворио други дио игре, па је мало фалило Риберију да преокрене. Оно што није успио он, јесте Тијаго Алкантара у 68. минуту, баш на центаршут Француза. Поново су голу кумовали играчи Севиље који су качили лопту и предност је прешла на страну гостију.

Они су спустили темпо у слиједећих 15-ак минута, потом је велику шансу промашио Левандовски, али ће и поред тога Бајерн задовољно сачекати другу утакмицу.

У сриједу су на програму преостала два дуела, Барселона ће бити домаћин Роми, а Ливерпул и Манчестер сити играће енглески дерби на ‘Енфилду’.

Реванши су на програму слиједеће недјеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана