Ливерпул на крову Европе, Салах и Ориги матирали Тотенхем

Танјуг
Ливерпул на крову Европе, Салах и Ориги матирали Тотенхем

Мадрид - Фудбалери Ливерпула освојили су трофеј Лиге шампиона, пошто су вечерас у финалу у Мадриду побЈедили Тотенхем са 2:0 (1:0).

Клуб са Енфилда је до шесте титуле првака Европе дошао головима Мохамеда Салаха из пенала у 2. минуту, након што је Мохамед Сисоко играо руком у свом казненом простору, и у финишу резервисте Дивока Оригија у 87. минуту. На центаршут Садија Манеа, Сисоко је неспретно ударио лопту руком тек послије само 23 секунде игре, за најбржи пенал икада у финалима европских купова.

Од тада није виђено пуно прилика, везни ред "црвених" урадио је велики посао у дефанзиви и није дозволио прилаз голу, све до посљедњих 10 минута, када је Тотенхем кренуо у силовите нападе, али се истакао голман Алисон Бекер са три одличне одбране.

На крају, стигла је казна преко Оригија, који је само 25 минута прије тога замјенио Роберта Фирмина и као против Барселоне израстао у једног од јунака.

Међу њима је и менаџер Јирген Клоп, који је на стадиону Ванда Метрополитано коначно дошао до тријумфа у финалу Лиге шампиона након пораза са Борусијом из Дортмунда 2013. и прошле године са Ливерпулом, уз једно 2014. у финалу Лиге Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана