Ливерпул, ипак прејак за Звезду

РТРС
Ливерпул, ипак прејак за Звезду

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Енглеској у мечу трећег кола групе Ц Лиге шампиона од Ливерпула са убједљивих (4:0). И поред пораза Звезда је барем у игри оставила много боњи утисак него у Паризу, али остаје на последњем мјесту групе са само једним бодом.

Пун “Енфилд” био је инспирација и једним и другима, играло се допадљиво, Звезда углавном до шеснаестерца Ливерпула, а домаћин опасан, поготово на крилима, и полуконтрама. Поново је кобан  био 20. минут, баш као и у Паризу, овај пут Шаћири је покрену акцију, гурнуо лопту у празан простор за Робертсона, који ка на тацни проналази Фирмиња, а Бразилац такве прилике не пропушта, било је 1:0 за Ливерпул.

Играла је Звезда добро, али шта то вриједи, када је голове давао Ливерпул. И то у нагорем могућем тренутку, на крају полувремену, сијевнула је контра, идеална лопта за Салаха, који топовским ударцем пробија Борјана, који је када се све подвуче поново био прве име шампиона Србије, јер је имао неколико фантастичних одбрана, које су Звезду спасиле и много тежег пораза.

Ни наставак меча није кренуо боље за “црвено-бијеле”, али овај пут гол је пао највише судијском кривицом. Нијемац Зиберт један безазлен дуел Стојковића и Манеа окарактерисао је као прекршај за бијелу тачку! Салах је прецизан и то је већ било 3:0.  

Њемачки арбитар као да је желио главну улогу за себе у овом мечу, па је у 75. минуту још једном показао на “креч”, иако већини на стадиону није било јасно зашто. Наводно је Бен играо руком. Ипак, Борјан одличном одбраном исправља неправду и брани ударац Манеу!

Ипак, само пет минута касније исти играч се искупљује и по четврти пут савладава Борјана за високо водство Ливерпула.

У другом мечу групе Ц  ПСЖ и Наполи су подијелили бодове одигравши 2:2. У групи води  Ливерпул који има 6, бодова, Наполи је други са пет, а ПСЖ има четири, док је Звезда остала на једном боду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана