Лига Европе: Арсенал и Атлетико се извукли, Салцбург “појео“ Лацио!

B92
Лига Европе: Арсенал и Атлетико се извукли, Салцбург “појео“ Лацио!

Фудбалери Арсенала, Атлетико Мадрида, Салцбурга и Марсеја пласирали су се у полуфинале Лиге Европе.

'Тобџије' су ремизирале у Москви 2:2 и укупним резултатом 6:3 прошли даље.

Чинило се да ће ’Тобџије’ лако у Москви, али ЦСКА је на свом терену био надомак изненађења. Ипак, Арсенал је успио да остане у такмичењу, а чак и избјегне пораз.

ЦСКА је прошлог четвртка у Лондону изгубио са 1:4 од Арсенала, али је био на само гол од пласмана у полуфинале, пошто је имао предност од 2:0, међутим, екипа Арсена Венгера је на крају извукла реми.

Голове за Московљане постигли су Федор Чалов у 39. минуту и Кирил Набабкин у 50, да би на 2:1 смањио Данијел Велбек у 75, а коначан резултат поставио Арон Ремзи у судијској надокнади времена.

Слабург је у Аустрији приредио прави спектакл и са 4:1 декласирао Лацио. Римљани су добили први меч 4:2 и мало ко је очекивао да ће их Аустријанци намучити.

Прво полувријеме завршено је без голова, али је Ћиро Имобиле у 55. минуту затресао мрежу за вођство Италијана. Међутим, за непуних 50 секунди, домаћини голом Дабура долазе до изједначења.

А, онда спектакл! Салцбург је у периоду од 72. минута до 76. постигао три гола за историју. Прво је Амаду Хаидара у 72. сјајним ударцем са око 30 метара донио преокрет Салцбургу, да би у 74. Хванг Хе-чан повисио на 3:1, а коначних 4:1 поставио је Штефан Лајнер у 76. минуту.

Овом побједом Салцбург је остварио један од највећих резултата у клупској историји, па ће се тако наћи на полуфиналном жријебу Лиге Европа у петак у Ниону од 12.00.

Права "киша голова" виђена је на 'Веледрому'. Лајпциг је имао минималну предност у првом мечу и знао је да неће бити лако у Марсеју. Иако су повели у другом минуту преко Бруме, домаћини су за три минута дошли до преокрета.

Нијемци нису имали среће, Штефана Илсанкера је у шестом минуту постигао аутогол, да би за три минута Сар повећао предност Олимпика.
Голом Таувина у 39. минуту Олимпик има великих 3:1 и с тим резултатом одлази на одмор.

У наставку меча Огустин је у 55. минуту смањио предност, али је Паје фантастичним голом поставио коначан резултат 4:2.

Атлетико Мадрид је на гостовању Лисабону против Спортинга успио да сачува предност из претходне утакмице када је славио са 2:0.
Спортинг је надигао Мадриђане и славио голом Фредија Монтера у 29. минту, али је то било недовољно да се надокнади заостатак из првог меча.

Жријеб за полуфиналне парове одржаће се у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана