Краљеви нападају гранитну одбрану

Глас Српске
Краљеви нападају гранитну одбрану

Торино/Севиља - Европски класик између Јувентуса и Реал Мадрида, који је на програму вечерас у 20.45 часова, обиљежиће прво четвртфинално вече у Лиги шампиона, док ће се у другом мечу састати највеће изненађење Севиља и Бајерн.

Меч Јувентуса и Реала биће реприза прошлогодишњег финала када су славили "краљеви" и тако дошли до 12. трофеја у историји. Тим из Торина није успио да спријечи Мадриђане да одбране титулу, а сада ће покушати да их избаце у четвртфиналу, први пут након седам година. Управо је Јувентус посљедњи тим који је елиминисао Реал у нокаут фази овог такмичења, а то је било 2015. у полуфиналу. Неће бити лако, јер ће у вечерашњем мечу играти без суспендованих Миралема Пјанића и Мехдија Бенатије, али "стару даму" никада не треба отписивати. Италијански тим је много пута показао да зна да игра на резултат и дође до побједе када није фаворит. Читав тим ће сигурно играти за свог капитена Ђанлуиђија Буфона који никада није освојио трофеј у Лиги шампиона, а ово му је можда посљедња прилика. Своју рачуницу имају и у Мадриду, а како им је ово једино такмичење у којем могу славити ове сезоне сигурно ће бити додатно мотивисани. Њихов најбољи играч Кристијано Роналдо очигледно нема проблема са мотивом у Лиги шампиона. Укупно је постигао 117 голова у овом такмичењу, а ове сезоне до сада је погодио чак 12 пута, а у досадашњем дијелу каријере није штедио ни Јувентус којем је дао седам голова. Он ће бити прави тест за гранитну одбрану Торинеза.

Севиља је ове сезоне већ урадила велики посао пласманом у четвртфинале, а ово ће им бити први пут након 1958. године да играју ову фазу такмичења. Сигурно се неће задовољити резултатом и покушаће да направе ново изненађење, након што су у претходној рунди избацили Манчестер јунајтед. На руку им иде традиција по којој Бајерну не иде добро у Шпанији, гдје је изгубио посљедњих пет гостовања, док Севиља никада није поражена на свом терену од њемачких тимова у 11 утакмица. Без обзира на све, Баварци су велики фаворити у овом двомечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана