Kraj Dinamove bajke, ludnica u Pragu – Slavija u 120. do četvrtfinala!

B92
Kraj Dinamove bajke, ludnica u Pragu – Slavija u 120. do četvrtfinala!

Fudbaleri Dinama iz Zagreba poraženi su poslije produžetka od Benfike sa 3:0 u revanš utakmici osmine finala Lige Evrope.

Ekipa iz Zagreba imala je povoljan rezultat do 70. minutu, međutim onda su primili pogodak i sve je postalo teže.

Žonas je postigao gol kojim je Benfika, u ukupnom rezultatu, izjednačila na 1:1 i kako do isteka 90. minuta nije bilo golova, ušlo se u produžetak.

Treba napomenuti da je klub iz Lisabona bio bolji protivnik u regularnom dijelu meča, ali se Dinamo dobro držao i zasluženo su izborili produžetak. Odmah na startu dodatnih trideset minuta domaći sastav uspio je da slomi otpor Zagrepčana. Fero je u 94. minutu postigao fenomenalan pogodak, dok je Stojanović deset minuta kasnije dobio crveni karton. Dinamo je gubio sa 2:0 i imali su igrača manje. Nemoguća misija. Da bude još gore, Grimaldo je u 105. minutu postigao gol za 3:0 i tu je bio kraj meča. Dinamo je u produžetku propustio nevjerovatne zicere i kada to ne uspijete da iskoristite, onda je poraz neminovan.

Na utakmici između Slavije Prag i Sevilje viđen je nevjerovatan rasplet. Na kraju, ekipa iz Češke slavila je sa 4:3, od čega je dva gola postigla u produžetku. Poslije devedeset minuta igre nije bilo pobjednika, jer je, baš kao u Sevilji, na semaforu bilo 2:2. Kada su gosti iz Španije postigli gol u 98. minutu za 3:2, činilo se da će doći do pobjede. Međutim, Slavija se brzo vratila i izjednačila na 3:3, dok je u 120. postigla pogodak za 4:3! Sajmon Kjaer je veoma loše reagovao i na kraju sâm ubacio loptu u gol. Slavija je ostvarila nevjerovatan uspeh. Plasman dalje obezbjedio je i Ajntraht

 

Svi četvrtfinalisti Lige Evrope:

Čelsi, Valensija, Napoli, Arsenal, Benfika, Ajntraht, Slavija, Viljareal

Žreb je u petak od 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana