Костић и Ајнтрахт прецртали и Бенфику за полуфинале Лиге Европе

B92
Костић и Ајнтрахт прецртали и Бенфику за полуфинале Лиге Европе

Одигране су реванш утакмице четвртфинала Лиге Европе. У полуфинале су се пласирали Ајнтрахт, Челси, Арсенал и Валенсија.

Мијат Гаћиновић, Филип Костић и Лука Јовић, који су играли у тиму Ајнтрахта, успјели су да избришу минус из првог меча у Лисабону од 4:2 и побједом од 2:0 прођу међу четири.

Био је то нокаут за лидера у првенству Португала и Љубомира Фејсу који је одиграо свиох 90 минута за тим Бенфике, која осим што је први гол примила из офсајда, на крају није имала ни среће.

Очекивало се да ће бити доста узбуђења у феноменалној атмосфери на стадиону у Франкфурту. Ајнтрахт пружа одличне партије ове сезоне у Европи, а овог пута иако нису блистали као у неким ранијим приликама, ипак су некако успјели да заврше посао и постигну два гола.

Додуше, ово је меч о којем ће се још причати, посебно ће у Лисабону бити љути, јер да је ВАР технологија била активирана и у овом такичењу, исход ви вјероватно био другачији, пошто је водећи гол Филипа Костића постигнут послије офсајда.

Ајнтрахт је био бољи у првом дијелу, видјело се да жели да што прије постигне гол, али морали су на то Нијемци да чекају све до 36. минута. Мијат Гаћиновић је шутирао са 18 метара, лопта је погодила десну стативу, одбила се до Филипа Костића којем није било тешко да ја убаци у мрежу.

Узалуд су протестовали играчи Бенфике код судије Данијела Орсата из Италије, гол је остао на снази и Ајнтрахт је повео.

У другом полувремену, Бенфика је заиграла нешто ангажованије, у првих 15 минута створила је двије прилике, али је Ајнтрахт у 67. минуту задао завршни ударац. Лопта је на ивици казненог простора послије правог карамбола стигла до Себастијана Родеа који је снажним ударцем прослиједио у лијеви доњи угао за коначних 2:0.

Имао је Ајнтрахт велику срећу када је Салвио у 85. минуту погодио стативу са свега пет метара.

Послије побједе од 1:0 у Прагу, чинило се да је сусрет са Славијом обична рутина за играче Челсија. Ипак, на с”Стамфорд бриџу” је било прилично узбудљиво, мада је то мало ко очекивао. Седам голова, доста прилика, на крају Челси је прошао даље укупним резултатом 5:3.

У првих 17 минута чак три гола. Педро је на систенцију Оливијеа Жируа начео мрежу Славије, да би Симон Дели аутоголом у десетом минуту донио предност домаћину од 2:0.

Када је Жиру у 17. минуту постигао свој десети гол на 11 мечева у Лиги Европе ове сезоне, било је јасно да ће тим Мауриција Сарија проћи даље.

Томас Соучек је у 26. минуту смањио на 3:1, да би и 27. минуту Педро новим голом донио комотних 4:1 “плавцима”.

Ипак, у наставку, пробудили су се гости и у распону од четири минута постигли су још два гола. Оба пута мрежу Кепе Арисабалаге затресао је Петр Севчик, па је у 55. минуту било 4:3.

Требала су Чесима још два гола за чудо, али за то нису имали снаге па ће тако Челси у полуфиналу 2. и 9. маја играти са Ајнтрахтом.

После 3:1 у гостима. Валенсија је код куће на “Местаљи” имала прилично лак посао против Виљареала.На крају побједила је са 2:0 и тако стигла до пласмана међу четири најбоља тима у ткмичењу.

“Слијепи мишеви су до предности стигли у 13. минуту. Гонкало Гедеш се изборио за лопту на лијевој страни, можда и уз прекршај, међутим, судије су дозволиле наставак акције. Он је пронашао у петерцу Антонија Лаотреа којем није било тешко да затресе мрежу.

Коначно у 54. минуту све је било завршено. Дани Парехо је извео слободан ударац, лопта је погодила неког у живом зиду и промјенила смијер, тако да голман Виљареала није стигао да реагује.

Коначно, у Напуљу, очекивало се да ће Наполи играти боље после 0:2 из првог меча са Арсеналом, али су изабраници Унаја Емерија побједили и на “Сан Паулу” и то резултатом 1:0.

Ни излазак Арона Ремзија због повреде, није их успио пореметити, одиграли су чврсто, Наполи неефикасно и Арсенал ће тако у полуфиналу играти са Валенсијом.

Стрелац јединог гола у 36. минуту био је Александар Лаказет. Одлично је извео слободан ударац са 30 метара, голман Наполија практично се није ни помјерио и Арсенал је тако стигао до велике побједе.

Полуфинале (2/9. мај)

Ајнтрахт - Челси

Арсенал - Валенсија

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана