Компликације у групи орлова: Украјина губи бодове, профитира Луксембург

Срна
Компликације у групи орлова: Украјина губи бодове, профитира Луксембург

Фудбалска репрезентација Украјине могла би да буде кажњена од стране УЕФА због Бразилца Жуниора Мораеша.

Мораеш је скоро постао држављанин Украјине и одмах је дебитова за овај састав у дуелу против Португала, у квалификацијама за Европско првенство 2020.

Међутим, Мораеш није испунио прописе за наступ и УЕФА ће отворити истрагу, пишу португалски, али и европски медији.

Украјина је у првом колу квалификација одиграла 0:0 са Португалом, док су у другом савладали Луксембург са 2:1. То би све могло да падне у воду, уколико их УЕФА казни.

Због тога би Украјина могла да остане без четири бода освојена на старту квалификација за ЕП, што значи да би они отишли у руке Луксембурга, односно Португала. На табели би онда Луксембург био први са шест бодова, Португал други са четири...

Наиме, према правилима да би фудбалер "промијенио земљу" мора, након што постане пунољетан, да живи најмање пет година на територији те државе, а Мораеш је провео само четири године и седам мјесеци, прије него што је ишао на позајмицу у Кину.

Он је укупно провео у Украјини шест година и девет мјесеци, а према законима те земље за држављанство су потребна "само" 183 дана у континуитету, што је и њихов адут у евентуалном спору са УЕФА и ФИФА.

Украјина наредни меч у квалификацијама игра против Србије 7. јуна у Лавову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана