Kolarov rešeta kao “devetka”

Agencije
Kolarov rešeta kao “devetka”

Rim - Golom sa bijele tačke u pobjedi protiv Bolonje (2:1) fudbaler Rome Aleksandar Kolarov došao je do sedmog pogotka ove sezone i tako postao najefikasniji defanzivac u najjačim ligama pošto je prestigao Serhija Ramosa.

Nakon njih dvojice slijede Šejn Dafi iz Brajtona i Đanluka Manćini iz Atalante sa po pet, dok su četiri dali Strazburov Keni Lala, Hans Hatebur iz Atalante i još jedan fudbaler Rome, Federiko Facio. Kolarovu nedostaje još jedan pogodak da obori rekord Agostina di Bartolomeija koji je u sezoni 1982/1983. imao identičan učinak. U timu Euzebija di Frančeska samo je Stefan el Šaravi sa osam golova efikasniji od kapitena “orlova”, a u Rominoj istoriji samo je još Alesandro Florenci od odbrambenih igrača dao sedam golova u jednoj sezoni, i to prije tri godine. Ostali defanzivci, poput Valtera Samjuela, Kristijana Panućija, Jona Arnea Risea i Medhija Benatije nisu premašili cifru od pet pogodaka. Kolarov je ove sezone odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima za Romu, a jedan pogodak dao je i u nacionalnom kupu. Najbliži aktuelnom učinku bio je u sezoni 2009/2010, kada je kao lijevi bek Lacija postigao pet golova na 41 utakmici u svim takmičenjima. S obzirom na to da kraj sezone nije blizu, imaće vremena da dodatno popravi rekord.

Srpski reprezentativac ujedno je zakopao ratne sjekire sa navijačima rimskog kluba koji su ga kritikovali zbog nešto lošijeg početka sezone i provokacija nakon debakla protiv Fjorentine u kupu. Za razliku od prethodnih utakmica, kada su “ultrasi” postavljali uvredljive transparente i skandirali protiv Kolarova, u posljednjem duelu na “Olimpiku” to nije bio slučaj pa se čini da je konačno palo pomirenje.

“Vučica” je vezala treću pobjedu u svim takmičenjima, jedina je u prethodnom kolu Serije A uspjela da zadrži korak za četvrtoplasiranim Milanom i sa daleko više samopouzdanja dočekuje ključne bitke u finišu sezone. U narednom kolu očekuje ih gostovanje kod Frozinonea i imaće lijepu priliku da dođu do novog trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana