Коларов решета као “деветка”

Агенције
Коларов решета као “деветка”

Рим - Голом са бијеле тачке у побједи против Болоње (2:1) фудбалер Роме Александар Коларов дошао је до седмог поготка ове сезоне и тако постао најефикаснији дефанзивац у најјачим лигама пошто је престигао Серхија Рамоса.

Након њих двојице слиједе Шејн Дафи из Брајтона и Ђанлука Манћини из Аталанте са по пет, док су четири дали Стразбуров Кени Лала, Ханс Хатебур из Аталанте и још један фудбалер Роме, Федерико Фацио. Коларову недостаје још један погодак да обори рекорд Агостина ди Бартоломеија који је у сезони 1982/1983. имао идентичан учинак. У тиму Еузебија ди Франческа само је Стефан ел Шарави са осам голова ефикаснији од капитена “орлова”, а у Роминој историји само је још Алесандро Флоренци од одбрамбених играча дао седам голова у једној сезони, и то прије три године. Остали дефанзивци, попут Валтера Самјуела, Кристијана Панућија, Јона Арнеа Рисеа и Медхија Бенатије нису премашили цифру од пет погодака. Коларов је ове сезоне одиграо 31 утакмицу у свим такмичењима за Рому, а један погодак дао је и у националном купу. Најближи актуелном учинку био је у сезони 2009/2010, када је као лијеви бек Лација постигао пет голова на 41 утакмици у свим такмичењима. С обзиром на то да крај сезоне није близу, имаће времена да додатно поправи рекорд.

Српски репрезентативац уједно је закопао ратне сјекире са навијачима римског клуба који су га критиковали због нешто лошијег почетка сезоне и провокација након дебакла против Фјорентине у купу. За разлику од претходних утакмица, када су “ултраси” постављали увредљиве транспаренте и скандирали против Коларова, у посљедњем дуелу на “Олимпику” то није био случај па се чини да је коначно пало помирење.

“Вучица” је везала трећу побједу у свим такмичењима, једина је у претходном колу Серије А успјела да задржи корак за четвртопласираним Миланом и са далеко више самопоуздања дочекује кључне битке у финишу сезоне. У наредном колу очекује их гостовање код Фрозинонеа и имаће лијепу прилику да дођу до новог тријумфа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана