Кокошков изабрао Ајтона прије Дончића

Агенције
Кокошков изабрао Ајтона прије Дончића

Бруклин - Игор Кокошков је тренирао Луку Дончића у репрезентацији Словеније, али га није изабрао на НБА драфту, већ се одлучио за Деандреа Ајтона.

Феникс Санси су имали право првог пика, па су бирали играча из непосредног комшилука, те узели студента Универзитета Аризона који је поријеклом са Бахама. Тако су се обистиниле прогнозе да ће Ајтон бити првоизабрани, а звијезда Реал Мадрида завршила је у Атланти као трећи пик, да би потом била трејдована у Далас. Маверикси су дали Хоуксима плејмејкера Треја Јанга, изабраног са петог мјеста и могућност да бирају умјесто њих, са вјероватно веома високе позиције, у првој рунди НБА пијаце сљедеће године. Између двојице поменутих као други пик изабран је Марвин Бегли, којег је бирао Сакраменто и његов генерални менаџер Владе Дивац са својим сарадницима Предрагом Стојаковићем и Предрагом Дробњаком.

- Мислим да је ово супертим! Само је још млад. Боримо се, играмо јако. Прошле сезоне смо играли против тих супертимова и побеђивали смо их. Играмо боље и бићемо јачи сваке године - насмијао се Дивац, који је на почетку био веома озбиљан у свом виђењу ове екипе.

Бегли је наставио серију високих пикова на узастопним драфтовима студената Дјука јер је похађао тај универзитет. Четврти пик био је Џарен Џексон, којег је изабрао Мемфис са Мичиген универзитета, док је пети већ поменути Јанг. Србију је представљао некадашњи кошаркаш Црвене звезде и Универзитета Аризона Душан Ристић, али није изабран, док је Џанана Мусу као 29. пика изабрао Торонто и прослиједио га у Бостон. Као посљедњи, 60. пик изабран је Грк Костас Антетокумпо, иначе брат грчких репрезентативаца Јаниса и Танасиса. Што се тиче клубова из нашег региона, Муса је изабран као члан Цедевите, а Украјинац Исуф Санон из љубљанске Олимпије. Занимљив избор обавили су ЛА Клиперси, а све у вези са гласинама да би званични капитен репрезентације Србије Милош Теодосић могао да се врати у Европу. Тренер Док Риверс сљедеће сезоне на располагању на спољним позицијама имаће двојицу младића са озбиљним потенцијалом - плејмејкер Шаи Гилџијус-Александер стиже са 11. мјеста, преко трејда са Шарлот Хорнетсима, а са њим и “двојка” Џером Робинсон. Иако се очекивало да Мајкл Портер Јуниор буде у самом врху на избору, вијест да са колеџа носи незалијечену повреду леђа смањила му је те шансе. Ризик је преузео Денвер, који би, у случају да способности 211 центиметра високог крила нису трајно лимитиране, могао да добије озбиљну подршку ростеру који се формира око потенцијалног репрезентативца Србије Николе Јокића. Са 23. позиције у Индијану је стигао плејмејкер Ерон Холидеј, брат већ афирмисаних НБА играча Џруа и Џастина.

Престон није изабран

Амерички кошаркаш Били Престон, који је дио прошле сезоне одиграо у Игокеи и као њен играч пријавио се на драфт, није изабран, тако да је клуб из Александровца остао без накнаде која му је слиједила у случају избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана