Јунајтед шокирао Париз, са јуниорима до четвртфинала!

B92
Јунајтед шокирао Париз, са јуниорима до четвртфинала!

Фудбалери Манчестер јунајтеда приредили су велико изненађење. Послије 0:2 код куће, побједили су Пари Сен Жермен у Паризу са 3:1 и прошли у четвртфинале!

Невјероватан меч Лиге шампиона у Паризу ријешен је у трећем минуту надокнаде времена када је Маркус Рашфорд из једанаестерца постигао гол одлуке.

Два пута је Ромелу Лукаку затресао мрежу домаћина, и Бернат је постигао гол за Французе, али даље иде тим који је у Париз стигао без десеторице играча и у чијем тиму су се у финалном дијелу сусрета нашли јуниори Чонг и Гринвуд.

Дан пошто је велико изненађење направио Ајакс у Мадриду, исту ствар урадили су и изабраници Олеа Гунара Солскјера. Готово отписани, без десеорице играча, пружили су велики отпор фаворизованим Парижанима и прошли даље.

Можда ће одлука Дамира Скомине у надокнади времена, када је на инсистирање помоћника погледао ВАР снимак и показао на белу тачку, бити предмет коментара, али то не умањује успјех Јунајтеда који је још једном, као некада, показао да има нерв за велике мечеве.

Бољи почетак гости једноставно нису могли ни да замисле. Играо се други минут када је Тило Керер направио кардиналну грешку. У жељи да врати лопту неком од штопера у свом тиму, послао је ужасну лопту коју је пресјекао Ромелу Лукаку.

Белгијанац је изашао пред Буфона, заобишао га и искоса са лијеве стране убацио лопту у мрежу за велику радост гостију – 0:1.

Био је то сигнал за играче првака Француске да одмах крену жестоко ка голу Јунајтеда. Уследила је опсада казненог простора Манчестера и у 12. минуту видјели смо изједначење.

Одлична акција Данија Алвеша и Килијана Мбапеа по десној страни резултирала је Мбапеовом асистенцијом на другу стативу ка Хуану Бернату који је лако матирао Де Хеу.

Бернат је у 20. минуту опет био у прилици, овог пута је његов ударац са десетак метара Де Хеа одбранио, а минут касније одлично је шутирао и Ди Марија, али за мало поред лијеве стативе.

У јеку иницијативе Парижана, који су, утисак је, контролисали игру на средини, услиједио је нови погодак Манчестер јунајтеда.

Маркус Рашфорд, који је у 29. минуту упропастио добру контру, само минут касније одличио се на шут са 25 метара. Клизаву лопту искусни Ђанлуиђи Буфон није успио да прихвати како је желио, она се од његових руку одбила право на ногу натрчалог Ромелуа Лукакуа који је вјешто смјестио у мрежу за 1:2!

У наставку, стрпљива игра гостију, прилично мирна игра Пари Сен Жермена који као да се задовољио тиме да сачува преднос од једног гола у укупном скору.

Можда их је то и коштало пролаза даље. Бернат је у 84. минуту погодио стативу, ту је фортуна погледала Енглезе, а онда је дошао и тај други минут надокнаде.

Диого Дало је упутио шут ка голу, лопта је погодила у руку Кимпембеа, који је био у скоку. Учинило се да ће бити само корнер за госте, али је Скомина на позив помоћника отишао да погледа снимак и показао је на пенал!

Прецизан извођач био је Маркус Рашфорд, постигао је гол за 3:1 и велику побједу Јунајтеда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана