Јовић ускоро потписује за Реал

Душан Репија
Јовић ускоро потписује за Реал

Бањалука - Лука Јовић ће у идућих неколико дана и званично постати члан Реала, пренио је угледни шпански “Ас”, а потврдили извори “Гласа Српске”.

Нападач Ајнтрахта практично је договорио све услове, баш као и челници два клуба, па се само чека потпис и представљање једног од најбољих младих фудбалера свијета на “Сантијаго Бернабеуу”. Иако су се посљедњих дана појавиле информације да су, осим Реала, у игри најбољи енглески и италијански клубови, “краљевски” клуб ипак је био најконкретнији.

- Добро је познато да у фудбалу није готово док не падне потпис, али би чудо требало да се деси па да Лука не стави параф на уговор. Посао је практично завршен, што ће у идућих неколико дана бити и потврђено. Јовића већ за двадесетак дана очекује наступ на Европском првенству за играче до 21 године, па би било добро да се одмори и мирне главе концентрише за наступ у Италији - рекао је наш извор, врло добро упућен у сапуницу којој се назире крај.

Наиме, дуже од два мјесеца круже приче да је најбољи стријелац Ајнтрахта ове сезоне једна од кључних коцкица “новог” Реала који склапа Зинедин Зидан. Од повратка на клупу француског стручњака почеле су да се појављују информације да је Бијељинац његов први избор за мјесто, уз Карима Бензему, у самом врху напада. Јовић се по годинама (21) савршено уклапа у његову визију као дуготрајно рјешење, а головима у Бундеслиги и Лиги Европе показао је и да је један од најубојитијих фудбалера Европе у овом тренутку. У недавно завршеној сезони постигао је 27 голова на 48 мечева, од којих десет у Лиги Европе, па је било јасно да Ајнтрахт нема превелике шансе да га задржи пред налетом много имућнијих и квалитетнијих клубова.

Јовић се тренутно одмара у родном Батару надомак Бијељине и чека позив менаџера Фалија Рамаданија како би дефинитивно постао становник Мадрида.

Истовремено, “Ас” тврди да ће нови плејмејкер Реала бити Еден Азар, те наводи да ће представљање Белгијанца пред навијачима бити уприличено 3. јуна. Уз њих двојицу, Реал је врло близу договора са Лионом о доласку Ферланда Мендија.

Пети Србин у Реалу

Уколико се не деси велики преокрет, Лука Јовић ће постати пети Србин који ће обући дрес најбољег клуба свијета. Лед је пробио Милан Јанковић 1987. године, а част да буду дио “краљева” имали су и Предраг Спасић, Дејан Рамбо Петковић и Перица Огњеновић. С обзиром на то да ниједан од њих није оставио дубљи траг међу “лос бланкосима”, Јовић ће имати шансу да постане најуспјешнији Србин у историји Реала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана