Јокановић и Митровић донијели Фуламу милионе

Глас Српске
Јокановић и Митровић донијели Фуламу милионе

Лондон - Побједом над Астон Вилом (1:0), фудбалери Фулама пласирали су се у најјачи ранг енглеског такмичења. Тријумф екипи Славише Јокановића у најскупљој утакмици на свијету донио је Том Керни голом у 23. минуту и тако вратио своју екипу у Премијер лигу након четири године паузе, те јој донио око 200 милиона евра колико ће екипа из Лондона профитирати уласком у елиту.

Када је преузео Фулам прије двије године Јокановић је затекао екипу која се бори за опстанак у Чемпионшипу, и за само двије године успио је да врати тим у елитни ранг. Иако почетак сезоне није обећавао, а Јокановић чак наговјештавао одлазак, не слажући се са газдом клуба Сахидом Каном, све је легло на своје мјесто, а сада је пакистанско-амерички милионер чак добио похвале српског стручњака.

Како је прије три сезоне исти посао урадио са Вотфордом, ушао је у историју колијевке фудбала, као једини странац који је са двије различите екипе успјешно пребродио Чемпионшип.

- Ово је веома важно за нас, заслужили смо. Ова екипа је показала много важних ствари. Није лако играти на “Вемблију”, под толиким притиском, са много младих играча, неки су и 18-годишњаци, али показали смо карактер и жељу за успехом - рекао је Јокановић.

“Котиџерси” су се грчевито бранили у финишу меча, јер је Денис Одоји зарадио црвени картон у 70. минуту. Фулам је показао да може чврсто и организовано да се брани иако важи за екипу која форсира нападачки стил.

- Показали смо да смо таквим стилом један од најбољих тимова у Чемпионшипу -  навео је српски тренер.

Можда и највеће заслуге за прилику да уопште дођу у позицију да се боре за улазак у Премијер лигу има српски репрезентативац Александар Митровић. Он је од свог доласка у екипу Фулама, на позајмицу из Њукасла у јануару ове године, постигао 12 голова што је највише од свих играча у Чемпионшипу у том периоду.

- Вратили смо клуб где му је и место. Ово је невероватно, много сам поносан. Можда никада у животу нисам био толико поносан. Имао сам сјајна три или четири месеца са Фуламом. Драго ми је што сам добио прилику да будем део таквог тима. Сада сам толико уморан, не осећам ноге - рекао је Митровић.

Он не крије да би желио остати у Фуламу, а како је ова екипа обезбиједила много новца, неће имати проблема да откупи његов уговор од “сврака”.

Ренесанса од Митровог доласка

Какву улогу је имао Александар Митровић у пласману Фулама у Премијер лигу најбоље је објаснио један од корисника друштвених мрежа.

- Фулам је био 15. на табели у децембру, довели смо га на позајмицу и пласирали се у Премијер лигу - навео је један навијач Фулама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана