Халилхоџић разочаран: Проживљавам најтеже дане у животу

index.hr
Халилхоџић разочаран: Проживљавам најтеже дане у животу

Вахид Халилхоџић вратио се накратко у Јапан, гдје је тражио истину након изненадног отказа само два мјесеца прије почетка Свјетског првенства у Русији, на које се успјешно пласирао.

Други пут у каријери иста судбина задесила је бившег тренера Динама, који је 2010. на идентичан начин отјеран из Обале Слоноваче.

Овог пута отказ је добио, према ријечима предсједника Савеза Кози Ташиме, због изгубљеног повјерења играча у њега након посљедњих пријатељских утакмица против Малија (1:1), те Украјине (пораз 2:1).

"Радио сам у Јапану три године, сјајна је земља и моја породица воли Јапан, овдашњу традицију, културу, историју, начин живота... Али нисам дошао као турист него направити нешто за јапански фудбал. И никад нисам могао ни замислити да ће одлазак бити овакав! Оваква ноћна мора! Од 7. априла проживљавам најтеже дане у животу и дубоко сам разочаран", рекао је Ваха на конференцији за новинаре која је требала трајати сат времена, а на крају је завршила послије 90 минута пред 340 јапанских новинара...

"Дошао сам због СП и освојио прво мјесто у квалификацијама. Али и даље сам мислио да нам нешто недостаје. У врхунском сам фудбалу 45 година, дошао сам, успио, и одлазим разочаран. Нису ме поштовали. У три године нисам имао проблема, поготово с играчима. У сталној смо комуникацији, како с онима из иностранства, тако и с онима који играју у Јапану, назвао сам их безброј пута", поручио је Халилхоџић, којег је одмах на клупи наслиједио бивши играч репрезентације и некадашњи технички директор Савеза Акира Нашино.

Све до недавно све је било у најбољем реду. Јапан се припремао за СП, баш као и Халилхоџић, који је од 15. марта 2015. до сада остварио 19 побједа, уз девет ремија и седам пораза у 35 утакмица с репрезентацијом.

"Никад нисам критиковао играче у три године, увијек сам преузимао одговорност за лоше на себе. И тражио да се критикује мене. Али сам с играчима разговарао у лице, врло отворено. Неки су играчи били изненађени тим. Напорно сам радио да унаприједим јапански фудбал, без одмора. На крају сам добио доста порука подршке од играча, укључујући Макина. А разочарао ме Савез. Да, можда је наша комуникација могла бити боља, али нисам имао појма да је то толики проблем", закључио је он.

Јапан ће на Свјетском првенству играти у групи Х против Пољске, Сенегала и Колумбије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана