Горди Албион сигуран у Подгорици

B92
Горди Албион сигуран у Подгорици

Фудбалери Енглеске савладали су Црну Гору у гостима резултатом 5:1 и тако дошли до друге побједе у квалификационом циклусу за ЕУРО 2020.

Енглеска је без већих проблема савладала Црну Гору резултатом 5:1 у другом колу квалификационог циклуса, головима које су постизали Мајкл Кин и Рос Баркли, па су дошли у јако лепу ситуацију на самом старту квалификација.

До вођства су дошли послије пола часа игре, када је Мајкл Кин затресао мрежу “Соколова” , да би фудбалер Челсија Рос Баркли послије 8 минута фудбала постигао и други погодак за Енглезе.

Исти играч је повисио на 3:1 у 59. минуту да би у 71. један од најбољих стрелаца енглеског фудбала, Хари Кејн, поставио резултат на 4:1 након асистенције фудбалера Манчестер Ситија, Рахима Стерлинга, који је поставио коначних 5:1 за Енглеску у 81. минуту утакмице.

Сусрет између тзв Косова* и Бугарске се играо на стадиону Фадиљ Фокри у Приштини, а меч је завршен без побједника пошто су обе репрезентације постигле по један гол.

Бугари су преко Божикова у 39. минуту повели, иако је тзв Косово* имало већи посјед лопте и теренску иницијативу. До изједнаћења су дошли преко Зенелија у 61. минуту утакмице.

Енглеска је прва са 6 бодова и гол разликом 10:1, а Бугарска друга са једним освојеним бодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана