Golden Stejt odbranio NBA naslov

Agencije
Golden Stejt odbranio NBA naslov

Golden Stejt Voriorsi odbranili su titulu NBA šampiona i nastavili svoju dominaciju, savladavši Klivlend u finalnoj seriji sa 4:0. U četvrtom duelu bilo je ubjedljivih 108:85.

Ishod četvrtog duela bio je poznat praktično u trećoj četvrtini, kada su Voriorsi stekli 20 poena prednosti.

Golden Stejt stigao je do šeste titule u istoriji franšize i po broju trofeja izjednačio se sa Čikago Bulsima. Postali su deveti tim u istoriji koji je dobio finalnu seriju sa maksimalnih 4:0, prvi od San Antonija i 2007, takođe u okršaju sa Kavalirsima.

Za LeBrona Džejmsa ovo je možda bio i i posljednji meč u dresu Klivlenda, sa kojim je izgubio i četvrto NBA finale, ukupno šesto u karijeri.

Stef Kari je predvodio novog/starog šampiona sa 37 poena, od toga sedam trojki, Kevin Durent je stigao do tripl-dabla od 20 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Drugu godinu zaredom, Durent je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača finala. Andre Igudala imao je 11 poena, Klej Tompson deset, Drejmond Grin devet poena i isto toliko asistencija.

Kod poraženih, 23 poena, sedam skokova i osam asistencija LeBrona Džejmsa, 13 Kevina Lava, po deset su postigli Rodni Hud i Džej Ar Smit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana