Голден Стејт одбранио НБА наслов

Агенције
Голден Стејт одбранио НБА наслов

Голден Стејт Вориорси одбранили су титулу НБА шампиона и наставили своју доминацију, савладавши Кливленд у финалној серији са 4:0. У четвртом дуелу било је убједљивих 108:85.

Исход четвртог дуела био је познат практично у трећој четвртини, када су Вориорси стекли 20 поена предности.

Голден Стејт стигао је до шесте титуле у историји франшизе и по броју трофеја изједначио се са Чикаго Булсима. Постали су девети тим у историји који је добио финалну серију са максималних 4:0, први од Сан Антонија и 2007, такође у окршају са Кавалирсима.

За ЛеБрона Џејмса ово је можда био и и посљедњи меч у дресу Кливленда, са којим је изгубио и четврто НБА финале, укупно шесто у каријери.

Стеф Кари је предводио новог/старог шампиона са 37 поена, од тога седам тројки, Кевин Дурент је стигао до трипл-дабла од 20 поена, 12 скокова и десет асистенција.

Другу годину заредом, Дурент је добио награду за најкориснијег играча финала. Андре Игудала имао је 11 поена, Клеј Томпсон десет, Дрејмонд Грин девет поена и исто толико асистенција.

Код поражених, 23 поена, седам скокова и осам асистенција ЛеБрона Џејмса, 13 Кевина Лава, по десет су постигли Родни Худ и Џеј Ар Смит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана