Гол и асистенција у дебију из снова Елвира Кољића

Синиша Котараш
Гол и асистенција у дебију из снова Елвира Кољића

Крајова - Доскорашњи први стријелац Премијер лиге и ове јесени најбољи играч премијерлигаша из кањона Врбаса, Елвир Кољић, у петак је и званично постао фудбалер румунског прволигаша, Универзитатее из Крајове, а само дан касније добио је шансу да дебитује за нови клуб.

И као да то није било доста, Кољић је у дебију из снова постигао водећи погодак, а онда и асистирао за трећи гол и коначну побједу од 3:0. Тријумф за навијаче овог клуба имао је посебну тежину јер је остварен против Динама из Букурешта, екипе која тиму из Крајове представља највећег ривала. Међутим, ни одлична игра цијелог тима, ни велика побједа нису могле првотимце Универзитатее да спасу јутарњег тренинга јер се ту ништа не препушта случају.

- Заиста феноменалан осјећај! Стадион је прелијеп, навијачи изузетно гласни, а амбијент за причу! То ме је понијело да дам све од себе и одиграм заиста добру утакмицу. На крају, испало је да сам имао деби из снова, какав се само пожељети могао. Наравно, не желим да се зауставим на овом, већ да и даље наставим са добрим и ефикасним играма - рекао је Кољић за “Глас Српске”.

Очекивао је, како сам каже, да ће добити прилику да дебитује у дербију, али не да ће заиграти већ од првог минута.

- Већ након првог тренинга питао ме је тренер Давис Мања да ли сам спреман и, наравно, одговорио сам да јесам. У сјајној сам форми, пун снаге и самопоуздања и желио сам да ту прилику искористим - казао је Кољић.

Пружену шансу искористио је на најбољи могући начин, прву праву прилику је претворио у водећи погодак, и то у другом минуту судијске надокнаде, да би у завршници меча, асистенцијом Александру Митрите за коначних 3:0, заокружио сјајну партију.

- Погодак сам постигао онако како сам их највише и дао, главом, након што сам се убацио испред противничког штопера. Иначе, била је то тешка и тврда утакмица са мало шанси. Своје смо искористили, они своје нису... А што се тиче асистенције, одиграо сам дупли пас са Митритом, “спојио” га са голом, и онда је реализација била само ствар рутине - присјећа се Кољић детаља с утакмице.

Наравно, његов наступ је оцијењен највишим оцјенама, а након утакмице честитке су стизале са свих страна.

- Доживио сам овације приликом изласка са терена у финишу утакмице, а послије су ми честитали сви, и тренер и саиграчи, а након утакмице пришло ми је доста навијача. Сви су жељели да ми честитају и да се сликају са мном, и то је потрајало поприлично - нагласио је Кољић.

Према његовим ријечима, долазак у Румунију се показао као пун погодак и сада је само на њему самом да се једног дана избори и за неку јачу средину.

- Мислим да је ово права средина за играча попут мене. Могу много да напредујем, имам све услове за то, а онда да, ако све буде у реду, за годину, двије или три, обезбиједим прелазак у неку јачу европску лигу - закључио је Кољић.

Крупа у срцу

Ни у тренуцима највећег славља након успјешног дебија Кољић није заборавио свој дојучерашњи клуб, Крупу.

- Чуо сам да су доживјели несрећан пораз и јако ми је жао због тога. Сам никада ништа не бих успио да направим и зато дугујем велику захвалност челницима, стручном штабу и својим саиграчима из Крупе, без којих ништа од овога не би било могуће - нагласио је Кољић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана