Федерер поклекао послије преокрета и “избјегао” дуел са Ђоковићем

B92
Федерер поклекао послије преокрета и “избјегао” дуел са Ђоковићем

Швајцарски тенисер Роџер Федерер није успио да се пласира у полуфинале Мастерса у Мадриду, пошто је поражен од Доминика Тима у три одиграна сета.

 

 

Аустријанац је савладао Федерера послије два часа и 12 минута борбе – 3:6, 7:6(11), 6:4.

Тим је успио да Швајцарца победи други пут заредом, послије тријумфа у финалу Индијан Велса, те да закаже дуел са првим тенисером свијета Новаком Ђоковићем у полуфиналу Мадрида.

Федерер је током меча имао и двије меч лопте, али је Тим остао сконцентрисан у том другом сету, увео меч у трећи, и ту на крају славио побједу.

Први сет је отишао у корист Федерера лакше него што је ико очекивао, с обзиром на подлогу на којој се играло (шљаку). Тим није успио да Роџеру узме више од два поена по сервис гему, а Швајцарац је искористио једну од двије брејк лопте.

Аустријанац је значајно боље играо у другом сету, али није био на висини задатка у најбитнијим поенима. Није искористио ниједну од пет брејк прилика, а онда је у тај-брејку од 6:4 дошао до 6:6.

У даљем току тај-брејка Тим је имао неколико сет лопти, а Федерер двије меч лопте. Дошло се до 11:11, Федерер је сервирао, а онда безнадежно напао, остао на “ничијој земљи”, и допустио противнику да га “прође” на мрежи.

Трећи сет је био доста турбулентнији него претходна два – Тим је повео са брејком, али га је Роџер вратио и изједначио на 4:4. Услиједио је брз одговор Аустријанца и нови брејк, а затим и лак сервис гем за побједу.

У полуфиналу Мастерса у Мадриду, које је на програму у суботу, Тим ће се састати са Ђоковићем у њиховом осмом дуелу (Новак води 5-2).

Подсјетимо, Новак је прошао у полуфинале овог Мастерса јер му је Марин Чилић предао меч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана