Federer: Ne zanima me renking sve dok pobjeđujem Đokovića i Nadala

B92
Federer: Ne zanima me renking sve dok pobjeđujem Đokovića i Nadala

Rodžer Federer, slavni švajcarski teniser, rekao je kako ga ne interesuje da bude svjetski “broj jedan” koliko ga interesuje osvajanje titula na Grend slemovima.

Federer, nekada najbolji teniser svijeta i osvajač 20 Grend slem titula, na konferenciji za medije u Ženevi pričao je o promjenama u svojim prioritetima.

“Za mene, sada kada imam 37 godina, renking više nije prioritet. Želim da budem zdrav, da znam da mogu da osvajam turnire i da znam da mogu da pobjeđujem njih (Đokovića i Nadala)”, izjavio je Federer.

Švajcarac je izjavio da mu loš renking ne predstavlja nikakav problem i da mu je cilj da bude kompetetivan na Grend slemovima. On je, inače, trenutno šesti teniser svijeta.

“Čim osjetite da nemate šanse da pobjeđujete nastaje problem. Čak iako mi renking dodatno padne to neće biti problem, sve dok budem imao šanse da osvojim Grend slem, kao što sam to uradio prije dvije godine kada sam bio 17. na svijetu. Radije bih bio 17. na svijetu, nego treći bez Grend slema ili nekog drugog turnira”, objasnio je Rodžer.

Federer je pričao o narednom Lejver kupu, koji će se održati od 20-22. septembra u Ženevi. On je izjavio da će se, već poznatim učesnicima njemu i Nadalu, priključiti i srpski teniser Novak Đoković, kao i sunarodnik Sten Vavrinka.

“Jedva čekam. Nadal i ja smo pričali o tome u Melburnu i usaglasili smo se da smo uzbuđeni oko toga što ćemo opet biti u istom timu. Ne znamo ko su nam protivnici, ali dobro je što će Rafa biti na mojoj strani, na mom domaćem terenu u Švajcarskoj. Igraće se u dvorani, što meni odgovara”, dodao je Federer.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana