Ђоковић у другом колу Ролан Гароса

B92
Ђоковић у другом колу Ролан Гароса

Српски тенисер Новак Ђоковић побиједио је Бразилца Рожерија Дутра да Силве у првом колу Ролан Гароса 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) и пласирао се у друго коло турнира у Паризу.

Меч на стадиону Филип Шатрије трајао је 125 минута, Ђоковић је шест пута одузео сервис Бразилцу и савладао га и други пут у исто толико међусобних окршаја.

Дванаестоструки Гренд Слем шампион ће у наредној рунди, у сриједу, играти против бољег из окршаја између Давида Ферера и Хаумеа Мунара.

Новак није најбоље ушао у меч пошто је већ у првом гему остао без сервиса, Рожерио је убрзо то претворио у 2:0, али је у први мах далеко више бринула нервозна игра и неповољан говор тјела српског играча. 

Међутим, ситуација се експресно дијаметрално промијенила – Ђоковић је експресно узвратио и у свега неколико минута стигао до потпуног преокрета, да би новим брејком у осмом гему најавио освајање првог дијела игре. 

На старту другог сета готово идентична ситуација, брзоплетост и неколико везаних неизнуђених грешака, можда и једини параметар којим Новак не може да буде задовољан у овом дуелу, за нових 2:0 за Бразилца. 

Али и овога пута је све наставило да се одвија као по индигу – нови рибрејк и нови тотални преокрет некадашњег првог тенисера свијета, послије чега још једном није било повратка за Да Силву и Ђоковић је дошао на корак до коначног тријумфа и проласка у наредну рунду.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана