Ђоковић током меча био нервозан због идола из младости

Агенције
Ђоковић током меча био нервозан због идола из младости

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у 3. коло Мастерса у Индијан Велсу послије побједе над Бјорном Фратанђелом, а на трибинама је имао мотив више да разбије Американца.

Ђоковић је послије меча истакао је да је био веома нервозан, јер га је гледао идол из млађих дана, легендарни Пит Сампрас.

“Морам да признам да сам био помало нервозан. Не виђам Пита тако често, био сам пријатно изненађен када сам видео да посматра мој меч. То је узбудљиво, видети некога на кога сам се угледао кад сам био дете. Мислим да сам се и превише трудио да га импресионирам у том првом сету. Било је ипак лепо, пришао сам му после и захвалио му се што је дошао да гледа меч”, изјавио је Ђоковић.

Српски тенисер је похвалио и Фратанђела, иначе 128. на АТП листи.

Честитке на игри и Бјорну, играо је добро јер није стварно имао шта да изгуби. Бекхенд му је био фантастичан, ударао је лоптицу у пењању. Први сет свео се једноставно на то да преживите и добијете некако сет. Други је онда био знатно бољи што се тиче моје игре. Завршио сам сусрет у позитивном тону”, признао је Ђоковић а потом и наставио:

“Сећам сам нашег првог меча. Не знам да ли је то имало више утицаја на њега или на мене. Можда му је дало више снаге и вере сазнање да ми је тада узео сет на овом терену и зато је играо тако агресивно од почетка. Диктирао је поене са основне линије, имао сам срећу да добијем тај почетни сет”, изјавио је српски тенисер.

Са Новаком током турнира неће бити тренер Марјан Вајда. Словачки тренер ће се прикључити Ђоковићу на наредном мастерсу у Мајамију, а улогу тренера преузет ће Новаковов средњи брат, Марко.

“Марко ће бити у улози тренера до Мајамија. Стигли смо овде још пре осам дана, провели неко време заједно у Сан Дијегу. Имали смо прилике да се аклиматизујемо на услове овде. Овде је сув ваздух, што је нормално за пустињу, зато смо дошли мало раније, да се привикнемо”, закључио је Ђоковић.

Ђоковић је успешно стартовао на Индијан Велсу чиме је заказао дуел са Филипом Колшрајбером у мечу за пласман у осмину финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана