Đoković teškom mukom savladao Manarina u Sinsinatiju

B92
Đoković teškom mukom savladao Manarina u Sinsinatiju

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u osminu finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je poslije preokreta pobijedio Adrijana Manarina.

Deseti igrač svijeta slavio je poslije preokreta i više od dva sata igre – 4:6, 6:2, 6:1.

Đoković će se u osmini finala Sinsinatija sastati sa boljim iz meča Miša Zverev/Grigor Dimitrov.

Novak se dosta mučio u ovom meču, pogotovo tokom prvog i do sredine drugog seta kada je u jednom trenutku zatražio medicinski tajm-aut. Izgledao je dosta umoreno i iscrpljeno, ali to ga nije spriječilo da izjednači na 1-1.

Nekada najbolji teniser svijeta nije mogao da pronađe pravi ritam na bekhend, što je Francuz apsolutno iskoristio u prvom setu. Manarino odlučujući brejk napravio je u sedmom gemu, a onda je poslije 10-tak minuta došao i do vođstva od 1-0 (6:4).

Loša igra srpskog igrača nastavljena je i tokom drugog seta, ali u takvom stanju uspio je prvi da dođe do brejka (2:1). Ipak, Andrea je odmah u narednom uspio da napravi ribrejk i vrati se u set.

Ipak, Đoković ponovo oduzima servis gem Francuzu, a onda do kraja seta to radi još jednom za “laganih” 6:2. Doktor je krajem seta savjetovao Novaka da uzima što više tečnosti, pošto se Đoković nije dobro osjećao.

Tokom trećeg seta brzo je sve bilo gotovo pošto je Manarino potpuno potonuo. Novak je to iskoristio i do kraja seta izgubio je samo jedan gem, 6:1.

Podsjećamo, Novak će u osmini finala igrati protiv Zvereva ili Dimitrova, čije je susret na programu kasnije u toku noći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana