Ђоковић рутински са Томићем, у трећем колу против Делбониса

Срна
Ђоковић рутински са Томићем, у трећем колу против Делбониса

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић стартовао је побједом на Мастерсу у Мајамију. Он је у другом колу савладао Бернарда Томића са 7:6 (2), 6:2.

Био је то шести сусрет Новака са тенисером из Аустралије и његова шеста побједа. Меч је трајао 73. минута и утисак је да је то био веома добар меч Ђоковића на старту турнира.

Ако се пореди са издањем у дуелу са Филипом Колшрајбером у Индијан Велсу, када је изгубио у два сета, сада је све било далеко боље у Новаковој игри, прије свега од кондиције и кретања, па до сервиса и основних удараца.

Томић је, као и обично кад игра са тенисерима из врха, дјеловао потпуно растерећено и треба истаћи да је одиграо сасвим добро у почетном сету који је Ђоковић решио у своју корист у тај-брејку.

Послије четири гема у којима није било брејка, Томић је тај који је “пробио лед”, успиоје у петом гему да изненади броја један и поведе са 3:2, али не задуго, јер је Ђоковић одмах узвратио брејком.

До краја сета није било брејк прилика, и један и други су били веома сигурни на свом сервису тако да се ушло у тај-брејк у којем је Ђоковић био доминантан.

Повео је шестострки шампион Мајамија са 4:1, потом је Томић смањио на 4:2, да би наредна три поена добио Ђоковић чиме је и освојио први сет.

Било је јасно да је Ђоковић послије освојеног сета у великој психолошкој предности.

Успео је одмах да одузме сервис противнику, потом је повео са 2:0 и остатак меча био је рутина за шампиона његовог калибра.

Чињеница је да је и Томић пао у игри, на 4:2, Ђоковић је још једном одзео сервис противнику и потом одсервирао за побједу, искористивши другу меч лопту.

Био је то његов први тријумф на новом “Хард Рок” стадиону, који истина није био испуњен током овог сусрета.

У наредном колу Ђоковића очекује сусрет са Аргентинцем Федериком Делбонисом који је послије доста узбуђења у три сета савладао Аустралијанца Џона Милмана, 7:5, 3:6, 7:6 (2).

Изненађење дана приредио је Пољак Хуберт Хуркач, који је у два сета, 6:4, 6:4, избацио трећег носиоца, шампиона из Индијан Велса, Аустријанца Доминика Тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана