Ђоковић разбио Лајовића за друго коло Монте Карла

B92
Ђоковић разбио Лајовића за друго коло Монте Карла

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић побједио је Душана Лајовића у првом колу Мастерса у Монте Карлу са 2-0, 6:0, 6:1 и у 2. колу ће играти против Борне Ћорића.

Ђоковић је од старта кренуо баш како је играо у најбољим данима. Одлично је нишанио углове терена правовремено је бирао тренутке када ће излазити на мрежу.

Лајовић је на другој страни промашивао, нервирао се, а фалило му је и мало среће. Бекхенд није функционисао, Ђоковић је погађао и из форхенда и из бекхенда и то је одлучило побједника.

Ђоковић је послије годину дана неком од противника доделио "кромпир" у првом сету и потпуно неочекивано дошао до 5:0 послије само 17 минута игре. Није му много требало да освоји и шести гем узастопно и заврши га за 23 минута.

Лајовић је у другом дијелу игре успио да запрети Ђоковићу иако је био далеко испод свог нивоа. У два наврата је имао брејк лопте, укупно четири, али је сваку од њих Новак успио да спасе и да ниједном не изгуби свој сервис.

Једини гем је Лајовић освојио послије тачно пола часа игре за 1:1 у другом сету. Поен и смеч на мрежи који је намјестио комбинацијом добрих удараца прије тога, обећавали су да ће наставак меча бити неизвеснији.

Ипак, то се није десило, а 93. играч свијета је наставио да греши. Тек спорадично је Ђоковић имао проблема са високим лоптицама, равне су ишле снажно и прецизно, па ће Ђоковић са дозом самопоуздања ући у друго коло Монте Карла у ком га чека хрватски играч Борна Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана