Đoković “pobjedio” Federera: Završni masters napušta London

Agencije
Đoković “pobjedio” Federera: Završni masters napušta London

Sve bliže i bliže smo odluci da teniski Završni masters promjeni dom i da se preseli iz O2 arene u Londonu.

Već duže vrijeme spekuliše se o tome da će se posljednji turnir sezone preseliti, a prema najnovijim informacijama ta odluka je već donesena.

Ono što još uvijek nije poznato je lokacija na kojoj će se Završni masters odigravati, a za sada je u prednosti Teniski savez Italije i njihova ogromna investicija od 15 miliona evra godišnje za grad Torino.

Taj grad bi od 2021. mogao da preuzme ovaj turnir i da se osigura u naredne četiri, te prekine “serijue” Londona koja traje od 2009. godine.

Pored Torina, jedan od najozbiljnijih kandidata je Tokio, a svakako će biti teško nadomjestiti uspjeh O2 arene i Londona, koja je do sada na godišnjem nivou primala preko 250.000 ljudi i ATP-ju donosila 15 odsto ukupnog profita tokom cijele sezone.

Iako se sami teniseri slabo pitaju oko lokacija na kojima se igraju turniri, oni i dalje pokušavaju da barem u medijima utiču na planove čelnika koji su odgovorni za te odluke.

Rodžer Federer, dvostruki šampion iz O2 arene, u nekoliko navrata je izrazio želju da Završni masters ostane tamo gdje jeste.

“Ne znam koje su opcije moguće, bitno je sagledati ih. Ali, ako je sa O2 sve u redu i ako publika i dalje dolazi, onda je to dobra saradnja. Što ne bi ostali tamo? Ne vidim razlog za promjenu, sem ako neko baš žarko želi to da preuzme i pruži ogromnu podršku Turu. Ovdje je sve do sada bilo super i ja sam uživao igrajući”, iskren je bio Federer.

Završni masters se ranije dosta “šetao”, ali je u Londonu po prvi put našao dom na više od četiri godine.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ne dijeli Rodžerovo mišljenje i ističe da je srećan što dolazi do promjene.

“Nije da želim da se preseli iz Londona, nego jednostavno mislim da bi koncept turnira trebalo da bude 'putujući'. To je najveći turnir koji je pod okriljem ATP-ja i na njega dolazi osam najboljih igrač koji se takmiče u jedinstvenom formatu. Mislim da je to sjajan način da se tenis promoviše u celom svetu”, izjavio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana