Ђоковић о слиједећем ривалу: Добио је 5 мечева, значи да је пун самопоуздања

Агенције
Ђоковић о слиједећем ривалу: Добио је 5 мечева, значи да је пун самопоуздања

Новак Ђоковић не знам много о свом слиједећем ривалу, али се већ навикао на то на Ролан Гаросу.

Најбољи тенисер свијета ће треће коло у низу играти против тенисера с којим се никад прије није сретао.

У питању је 26-годишњи Италијан Салваторе Карузо, тренутно 147. играч на АТП листи, што му је и најбољи пласман у каријери.

"Никад играо, никад тренирао. Искрено, не знам много о њему. Интересантно је, ово је трећи узастопни меч да играм против неког са ким се никад раније нисам срео. Мислим да ми се то никад није догодило у каријери и на Гренд слему", рекао је Ђоковић.

"То је добро, јер се дешава смена генерација и долазе нови играчи. Опет, урадићу свој домаћи, анализираћу га. Гледао сам га мало данас, када сам чекао свој меч. Видео сам да је стигао из квалификација. Добио је, колико, пет узастопних мечева? Значи да има доста самопоуздања. Нема ништа да изгуби. Сигуран сам да ће бити и врло мотивисан, да одигра најбоље што може", додао је српске тенисер.

Ђоковић је у прва два кола без проблема савладао Пољака Хуберта Хуркача и Швајцарца Хенрија Лаксонена са по 3-0.

"Мислим да добро сервирам. Користим форхенд из различитих делова терена, такође. Солидан ми је бекхенд. Одиграо сам два добра меча. Нисам падао много у игри, можда ми је у само неколико гемова укупно пала концентрација када сам сервирао. Играо сам колико је било потребно да добијем у три сета. Нисам се много задржавао на терену, тако да све иде у правом смеру", истакао је Новак.

Ђоковић и Карузо ће играти у суботу у шеснаестини финала Ролан Гароса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана