Đoković caruje bar do Vimbldona

Glas Srpske
Đoković caruje bar do Vimbldona

Rim - Titulom u Madridu i sa novih 955 bodova kojima je pobjegao Rafaelu Nadalu na 4.170 poena prednosti, Novak Đoković počeo je 251. sedmicu na vrhu ATP liste, a u sedmicama koje dolaze taj saldo samo može da bude veći.

 

 

 Španac naime brani titule u Rimu i Rolan Garosu koje nose 3.000 bodova, dok srpski teniser na ta dva turnira ima zadatak da odbrani 720. Gledajući i dalje prema Vimbldonu, Đoković je u odličnoj poziciji, a onda ga čeka paklen finiš s obzirom na to da je briljirao u posljednjoj trećini prošle sezone. Međutim, najbolji teniser svijeta nikada nije gledao previše daleko trudeći se da mu svaki sljedeći turnir bude preokupacija. Tako je odmah poslije treće titule u “Magičnoj kutiji” otkrio kratkoročne planove.

- U Madridu sam igrao najbolji tenis još od Australijen opena, pobeda mi mnogo znači. Jako mi je važno što sam uzeo titulu u ovom periodu sezone, to mi daje mnogo samopouzdanja pred Rim i naravno, Rolan Garos, gde stvarno želim da igram svoj najbolji tenis - rekao je Đoković, kojem će rival u drugom kolu mastersa u Italiji biti Denis Šapovalov.

Finale protiv Stefanosa Cicipasa (6:3, 6:4) bilo je i rezultatski i po govoru tijela mnogo lakše od polufinala protiv Dominika Tima.

- Veoma važna pobeda bila je u polufinalu, to je bio veoma tesan meč.  Stefanos je igrao sjajno protiv Rafe, ali verovatno je i to što se meč završio kasno imalo uticaja na njegovu igru u finalu. Nije se tako dobro kretao kao u polufinalu, verovatno je bio pomalo umoran. Diktirao sam ritam igre i igrao najbolji tenis tokom sedmice - dodao je Đoković, dodavši da je zadovoljan skoro svim parametrima u igri.

Ovo mu je bio 33. pehar sa turnira masters serije, pa je stigao Nadala na vrhu vječne liste, a prvi koji je osvojio sa bratom Markom u ulozi trenera. Mlađi Đoković ponekad će mijenjati Marijana Vajdu ove sezone, a početak definitivno obećava. Novinare je zanimao i potencijalni duel sa Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu.

- Ako se taj meč desi u Parizu, to znači da će to biti finale. Dug je put do toga, razumem da vi želite o tome da diskutujete, ali mnogo stvari može da se dogodi, možemo obojica da izgubimo pre finala - rekao je Đoković.

Mečeve u Madridu svake godine posmatra veliki broj poznatih ličnosti, najviše fudbalera i košarkaša, kako aktivnih tako i penzionisanih. Proslavljeni fudbaleri Real Madrida Predrag Mijatović, Luis Figo i Klarens Sedorf sačekali su Đokovića u kompleksu “Magične kutije” i čestitali mu 74. titulu u karijeri.

ATP lista

1. Novak Đoković 12.115

2. Rafael Nadal 7.945

3. Rodžer Federer 5.770

4. Dominik Tim 4.845

5. Aleksandar Zverev 4.745

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana